Spurtkanon Dylan Groenewegen start in Daags na de Tour Persbericht

Maandag 24 juli 2017

BOXMEER - Dylan Groenewegen die zondag op de Champs Elysee op ongeëvenaarde wijze de slotrit won van de Tour de France, maakt vanavond zijn opwachting in Boxmeer.

Het sprintkanon van de Nederlandse ploeg Lotto-Jumbo had al eerder aangegeven om in Boxmeer van de partij te zullen zijn. Maar door op het allerlaatste moment alsnog een ritzege binnen te halen, zoals de Amsterdammer dat zo fraai flikte, zou zijn komst misschien op losse schroeven komen te staan. Dat is niet het geval. De Daags na de Tour-organisatie trad na zijn magistrale zege snel in contact met Groenewegen en even later was helder dat de komst van de zwartgele spurter naar Boxmeer definitief is.

In Parijs liet de Nederlander een verbluffend staaltje krachtpatserij zien door op 250 meter voor de meet al vol aan te gaan. ‘Te vroeg’, riep Jan en alleman. Hij snoerde ze allemaal de mond, verwees Greipel naaar plek twee en staat vandaag in Boxmeer aan de start. Ook Bauke Mollema, de tweede Nederlander die dit jaar een Tourrit won, rijdt Daags na de Tour.

Dat doen ook alle Nederlandse Tourrenners van dit jaar, behalve Robert Gesink die met een blessure de Tour verliet en daarvan herstellende is. 

Alle fotoalbums
tn_img_0602.JPG
img_0103.JPG
toppers-dernykoers.JPG
tn_img_8679.JPG
tn_dsc00133.JPG
tn_img_6587.JPG
tn_img_9159.JPG
tn_img_0256.JPG
tn_dsc00579.JPG
het-gezellige-emteplein.JPG