Een Sambeekse, Boxmeerse en een Nijmeegse

Natuurlijk ontbreken bij de 46ste uitgave van Daags na de Tour de drie rondemissen niet. Zoals andere jaren gaan ze gekleed in het geel, groen en de rode bolletjes, de kleuren van de drie belangrijkste truien van de Tour de France. 

De drie vrouwen stellen zich voor: 
 

Annabel Murugi Wambui Van Bree

Annabel is volgens haarzelf ‘een gedreven en gepassioneerde dame die positief in het leven staat.’  Maar bovenal is ze moeder van twee meisjes. “En de vrouw van een geweldige echtgenoot”, zegt ze. “Ik woon in Sambeek en hou van dit dorp, ver weg van mijn andere thuis Kenia waar ik ben geboren. Kenia is een van Afrika's mooiste landen met  prachtige mensen, landschappen en dieren in het wild en natuurlijk de thuisbasis van de beroemde Big Five. In 2018 verhuisde ik voor de liefde naar Nederland en vond het in dit ongelooflijke land meteen geweldig. Ik ben data-analist van beroep en werk op de afdeling Administratieve STO Coördinatie bij Danone in Haps. Mijn hobby's zijn fietsen, boetseren, schilderen en breien en ik kijk graag naar voetbal, atletiek, NBA-basketbal en autoraces. Ik was in 2018 en 2019 bij Daags na de Tour en vond het fantastisch. Daar wil ik wel een keer wat voor wat betekenen, dacht ik wel eens. Daarom ben ik zo dankbaar voor deze geweldige kans.”

Isabel Dousi

Isabel is 23 jaar en een geboren en getogen Boxmeerse en woont nog altijd in haar geboortedorp. Na de middelbare school volgde ze een opleiding in de communicatie en werkt inmiddels als sales intercedent bij uitzendbureau Tempo Team. Een tijdlang was ze een gepassioneerd hockeyer, voor een potje tennis draait ze haar hand niet voor om en ook de sportschool bezoekt ze vaak. Op dit moment hockeyt ze in het eerste van Boxmeer. ”Ik heb bijna mijn hele jeugdperiode bij Nijmegen gehockeyd en werd in 2013 landskampioen met MC1 Nijmegen. Bij het EK Hockey in Amstelveen in 2009 mochten mijn broertje en ik met de tegenstander het veld oplopen voor de line-up. En ik bezocht het

WK Hockey in Den Haag in 2014. Verder vind ik bijna alle sporten op tv leuk om naar te kijken. Al op jonge leeftijd vond ik Daags na de Tour een kei leuk evenement in Boxmeer, bijna elk jaar was ik er wel. Toen nog entree betaald moest worden, stond de kassa bij ons op de oprit. In ruil voor koffie mochten we die dagen dan gratis naar binnen. Nog steeds is Daags na de Tour een leuk evenement met altijd een heel goeie sfeer.”

Janne Baltussen

Janne is eveneens een geboren en getogen Boxmeerse en ook zij is 23 jaar. Samen met rondemiss Isabel doorliep ze basisschool De Peppels, samen gingen ze naar de middelbare school Metameer in Boxmeer en zijn al jarenlang gezworen vriendinnen. Janne woont inmiddels in Nijmegen en studeert psychologie aan de Radboud Universiteit. “Of ik aan sport doe? Nu vooral hardlopen en de sportschool. In mijn jeugdjaren  turnde ik bij De Meere in Boxmeer. Nog steeds kijk ik graag naar turnen op tv.” 

En wielrennen? “Daags na de Tour is een prachtig evenement waardoor Boxmeer elk jaar weer goed op de kaart wordt gezet. Vroeger stonden we altijd achter de hekken te juichen voor de skeeleraars de wielrenners. En natuurlijk handtekeningen en bidons verzamelen. In 2012 waren we met de hele familie een weekend lang in Valkenburg bij het WK Wielrennen. Daar zag ik Marianne Vos wereldkampioen worden. Maar veel ervan herinner ik me niet meer. Toen ik nog thuis woonde volgde ik de Tour. Dat ging vanzelf, want mijn vader en broer zijn grote wielerfans. De laatste jaren moet ik er echt mijn best voor doen. Hahaha.”

De hele dag zijn de drie in touw. ’s Morgensvroeg zitten ze bij de kapper (It’s More Hairstyling) en bij Skin Corner​ en passen schoenen bij Arts/Evoi Schoenmode. De jurkjes, een weergave van de Gele, Groene en Bolletjestrui uit de Tour de France, zijn inmiddels al pasklaar gemaakt door Carola van Benthum.

Tegen het middaguur vertrekt het trio, dat de hele dag wordt begeleid door Ellen Ohoioeloen, naar de start- en finishlocatie waar ze naast het feliciteren van de renners die het podium halen, ook als gastvrouwen het wielerfeest opluisteren. De profrenners die op het schavot komen, vergezellen ze na de huldiging naar de VIP-tent.

Fotografie: Ellen Ohoioeloen

Rondemissen 2022