Vrijwilligers zijn er weer helemaal klaar voor persbericht

Woensdag 06 juli 2016

De Tour de France is nauwelijks onderweg of het Daags na de Tour-virus begint bij de paar honderd vrijwilligers van de Boxmeerse wielerronde weer onbedaard te kriebelen. Hoogste tijd om elkaar weer even te ontmoeten om de laatste puntjes voor maandag 25 juli op de i te zetten.

Dat gebeurde maandag 4 juli in de raadszaal van het Boxmeerse gemeentehuis.

Onder leiding van Antoine de Haan, lid van de technische commissie, mochten de vertegenwoordigers van de clubs die de vrijwilligers voor de Boxmeerse wielerronde leveren, hun zegje doen. Dat gebeurde in aanwezigheid van burgemeester Karel van Soest. Al snel bleek dat er geen zaken zijn waar uitgebreid bij stil werd gestaan. Een goed teken. Dat wil tevens zeggen dat de samenwerking tussen wielerorgansiatie en vrijwilligers optimaal is. Een belangrijk aspect van de wielerdag is het aspect veiligheid. Zoals een goede organisatie rond de oversteekplaatsen om de veiligheid te garanderen van renners en toeschouwers. Elk jaar wordt getracht hier verbeterslagen in te maken. Dit jaar met onder meer nieuwe en meer opvallende vlaggen voor de seingevers.

Voor veiligheid rond de ronde kan de aandacht nooit genoeg zijn, is het standpunt van de Daags na de Tour-organisatie. Ook een aandachtspunt is het de vervroegde aanvangstijd van de Boxmeerse wielerdag: wordt 12.30 uur, was 13.00 uur. Dat betekent ook voor het vrijwilligerslegioen aangepaste tijden om op te komen draven.

Goed nieuws is dat op de oproep voor nieuwe vrijwilligers binnen de kortste keren verschillende reacties binnenkwamen. Het contingent vrijwilligers blijft daarmee op peil en kan waar mogelijk zelfs worden versterkt.

Fotobijschrift:
Enkele vertegenwoordigers van de Daags na de Tour-vrijwilligers kwamen samen met het rondebestuur bijeen in het Boxmeerse gemeentehuis. Foto: Gijs Hoogland

Alle fotoalbums
tn_dsc00446.JPG
tn_dsc00006.JPG
daags-na-de-tour-2016-53.jpg
tn_img_8744.JPG
tn_img_8266.JPG
tn_daags-na-de-tour-46-van-76.jpg
tn_dndt-11-136.jpg
tn_dsc00448.JPG
tn_boxmeer2017-23.jpg
tn_dndt-11-3.jpg