‘Boxmeer voelt als thuiskomen’ persbericht

Zaterdag 06 juli 2019

Vlak voor de start van de Tour de France in Brussel, legden enkele vertegenwoordigers van Daags na de Tour, waaronder rondebaas Pierre Hermans en bestuurslid Twan Poels, een bezoek af aan enkele renners die op 29 juli in Boxmeer aan de start worden verwacht. Wout Poels en Mike Teunissen hebben zin in de Tour én in Boxmeer.

BRUSSEL/BOXMEER - Bij het imposante Marriott Hotel in Brussel, waar een persbijeenkomst was met de Ineos-ploeg van Wout Poels, pakken enkele cameraploegen hun boeltje bij elkaar. Wout Poels (31) maakt even tijd vrij voor een delegatie uit Boxmeer. Hij oogt ontspannen en vooral afgetraind. Er zit nauwelijks vet op de botten, een teken dat Poels 'scherp staat'. De man uit Blitterswijck begon zaterdag voor de zevende keer aan de Tour. Poels maakte in zijn laatste drie Tourdeelnames deel uit van de onverslaanbare SKY-ploeg (nu Ineos) waarbij hij Froome en Thomas aan Tourzeges hielp. Hij kent zijn rol deze Tour: werken voor Geraint Thomas om de Brit aan zijn tweede Touroverwinning te helpen. "Thomas is in orde", vertrouwt hij zijn Boxmeerse bezoek toe. "En ik voel me ook prima. Het Critérium du Dauphiné verliep voor mij prima. (Hij won de koninginnenrit red.). Dat was een uitstekende voorbereiding. Ik moet zorgen dat ik bergop goed ben."

"Misschien nog een ritzege", probeert Hermans. Poels laat in het midden of er dat in zit. "Ik zal Thomas en Egan Bernal (Colombiaanse Tourfavoriet) in de bergen moeten bijstaan. En als ik dat in de finale van ritten mag doen, is dat het mooiste. Dan hoef dat in elk geval in het begin niet te doen." En Boxmeer? "Daar kom ik graag. Het voelt als een thuiswedstrijd waar veel van mijn supporters graag komen." En weg is Poels. De massagetafel wacht.

Enkele kilometers verderop is de Jumbo Visma-ploeg van Mike Teunissen (26) neergestreken. Mechaniciëns zijn voor het Van der Valk Hotel Brussels Airport in de weer met de bekende celesta-blauw gekleurde Italiaanse designfietsen. De ploegleiders Frans Maassen en Nico Verhoeven drentelen wat rond bij de knalgele teambus.

Breedlachend stapt Teunissen uit de hotellift en begroet het Boxmeerse bezoek. Zijn rol bij de ploeg is vooral om Dylan Groenewegen, misschien wel 's werelds beste spurter, aan ritzeges te helpen. "Misschien kunnen er situaties opstaan dat ik mijn eigen kans mag gaan." Voor de Ysselsteyner die tegenwoordig in Rosmalen woont, is het zijn tweede Tour. Hij is in vorm getuige zijn twee ritzeges in de Vierdaagse van Duinkerke waar hij ook het eind- en puntenklassement won. Ruim twee weken terug won hij ook het eindklassement van de Ster ZLM Toer. Hij kijkt ook uit naar Daags na de Tour waar hij veel vrienden zal zien. "Door het jaar heen is dat moeilijk. Boxmeer is daarvoor ideaal. De ronde voelt een beetje als thuiskomen. Heel leuk is dat mijn zus Britt in Boxmeer rijdt. Ik zorg dat ik op tijd ben om haar te kunnen zien rijden." En voor Venray, waar 16 augustus de BinckBank Tour finisht, heeft Teunissen goed nieuws. "Ik ben erbij."

Alle fotoalbums
tn_img_0595.JPG
tn_dsc00449.JPG
tn_img_9026.jpg
tn_20180730ab01643.jpg
tn_daags-na-de-tour-2017-kaart2-89.jpg
tn_dsc00765.JPG
tn_img_0869.JPG
tn_dsc00290.JPG
tn_img_8769.jpg
tn_dndt-08-200.jpg