Complete vrouwentop aan de start in Boxmeer Persbericht

Maandag 09 juli 2018

De organisatie van de Daags na de Tour is erin geslaagd om maandag 30 juli de beste vijf Nederlandse wielrensters van dit moment aan de start te krijgen. Anna van Breggen, Ellen van Dijk, Chantal Blaak en Marianne Vos hebben hun handtekening gezet, Annemiek van Vleuten doet dat na de Giro Rosa die zondag 15 juli in het Italiaanse Friuli eindigt.

BOXMEER - Het wordt dit jaar geen normaal criterium voor de vrouwen maar een dernykoers. “We kunnen in Boxmeer geen vrouwencriterium organiseren als op dezelfde dag ook in Duizel een wielerronde is", legt Daags na de Tour-bestuurder Jan van den Heuvel uit. “Eens in de zoveel jaar komt het voor dat de ronden van Duizel en Boxmeer op dezelfde datum vallen. Omdat Duizel de oudste rechten heeft voor een vrouwenronde, moet Boxmeer het op die dag anders doen. We willen wel de beste wielrensters van Nederland, en dus ook van de wereld, naar hier halen. Ze domineren het mondiale wielrennen op vrijwel alle fronten.”

In totaal kruipen twaalf rensters achter de motoren. Met andere Nederlandse topwielrensters lopen de onderhandelingen nog. Ook Puck Moonen heeft haar komst naar Boxmeer al toegezegd.
Olympisch kampioen Van Breggen heeft dit jaar haar zinnen gezet op het weg-WK in het Oostenrijkse Innsbruck. Vorig jaar won de Zwolse de Giro Rosa voor de tweede keer. Samen met Giro-winnaar Tom Dumoulin maakte ze vorig jaar tijdens Daags na de Tour een ereronde door Boxmeer. In 2017 leverde Van Breggen een unieke prestatie door de Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik, Amstel Gold Race en Waale Pijl in één jaar te winnen.

Over veelvuldig wereldkampioen Marianne Vos hoeven weinig woorden vuil te worden gemaakt. Ze behoort nog steeds tot de wereldtop. Chantal Blaak werd vorig jaar wereldkampioen op de weg in het Noorse Bergen en onlangs prolongeerde ze de Nederlandse titel in Hoogerheide. Tevens won ze in 2017 de Boxmeerse ronde.

Ellen van Dijk boekte vooral een stroom aan successen als tijdrijder. Ze was al eens wereldkampioen op die discipline en grossierde in Nederlandse titels. Op de weg schreef ze in 2014 de Ronde van Vlaanderen op naam.

Van Vleuten wil dit jaar in navolging van Van Breggen de Giro Rosa winnen. Een maandenlange voorbereiding moet deze week vruchten af gaan werpen. In 2016 won de Wageningse, die in 2016 tijdens de Olympische wegrit in Rio een dramatische val maakte, (de beelden ervan gingen meermaals de hele wereld over), de Boxmeerse ronde.

Alle fotoalbums
img_0160.JPG
img_0068.jpg
tn_boxmeer2017-26.jpg
tn_daags-na-de-tour-2017-23.jpg
tn_dsc00300_1.JPG
tn_sponsoravond-dndt-2014-042.jpg
tn_img_8948.JPG
tn_dsc00822_2019.JPG
tn_dsc00537_2.JPG
tn_dsc00248_2019_1.JPG