Dit jaar geen criterium voor vrouwen tijdens Daags na de Tour in Boxmeer Gelderlander

Woensdag 11 april 2018

BOXMEER - Er zal dit jaar geen criterium voor vrouwen zijn tijdens Daags na de Tour in Boxmeer, op maandag 30 juli. In plaats daarvan rijden twaalf rensters een dernykoers, waarbij ze achter motoren rijden. 


,,We kunnen in Boxmeer geen vrouwencriterium organiseren als op dezelfde dag ook in Duizel een wielerronde is", legt Daags na de Tour-bestuurder Jan van den Heuvel uit. ,,Eens in de zoveel jaar komt het voor dat de ronden van Duizel en Boxmeer op dezelfde datum vallen. Omdat Duizel de oudste rechten heeft voor een vrouwenronde, moet Boxmeer het op die dag anders doen. Vandaar de dernykoers. Maar we willen wel de beste wielrensters van Nederland, en dus ook van de wereld, naar Boxmeer halen. Ze domineren op dit moment het mondiale wielrennen op bijna alle fronten."

 

De 44e Daags na de Tour borduurt verder voort op de succesvolle uitgave van vorig jaar. De mannen zullen we weer met het peloton door het centrum denderen en de meet en greet blijft gehandhaafd.
Natuurlijk dendert er weer een profpeloton met aansprekende namen van (Tour)renners door de Boxmeerse straten, de vrouwen en de bedrijvenronde krijgen weer een prominente plek in het programma. De meet en greet nieuwe stijl met de profrenners en -rensters op een speciaal podium op het Rochusplein was vorig jaar een succes. 
Rondebaas Hermans streeft er ook dit jaar weer naar, alle Nederlandse renners die aan de Tour de France van dit jaar voor Boxmeer te contracteren. ,,Dat beleid wordt voortgezet.” Dat geldt ook voor de Bedrijvenbokaal Industriële Kring Land van Cuijk en Maasduinen. Hermans: ,,De belangstelling van bedrijvenploegen is nu al enorm. Met enkele maatregelen willen we de wedstrijd nog veiliger maken voor de deelnemers.”
Dit jaar kan de organisatie weer gebruikmaken van sporthal ’t Hoogkoor die vorig jaar op slot was vanwege een ingrijpende renovatie. Renners en halen daar de rugnummers en transponders op en kunnen er tevens gebruikmaken van de kleedruimten en de douches. In 2017 werd uitgeweken naar hotel De Baronie en naar de kleedruimten van voetbalvere-niging Olympia’18.

De inrichting van de start- en finishlocatie krijgt dit jaar een nog professionelere uitstraling. De start- en finishboog wordt robuuster, wat meer mogelijkheden biedt voor sponsoren. Ook wordt het waarschijnlijk mogelijk om op de weg reclame-uitingen aan te brengen.

Programma Daags na de Tour, maandag 30 juli. 
13.00 uur: nieuwelingen jongens, 40 kilometer
14.15 uur: junioren/amateurs/sportklasse, 60 kilometer
16.00 uur: bedrijvenronde (funklasse) met als inzet Bedrijvenbokaal Industrlële Kring Land van Cuijk en Maasduinen, 24 kilometer (zowel de individuele prijswinnaars 1 t/m 3 en de eerste drie ploegen worden gehuldigd)
16.45 uur: meet en greet elite-vrouwen op podium bij Rochusrotonde
17.15 uur: dernykoers vrouwen, 40 kilometer
18.30 uur: reclamekaravaan
19.15 uur: meet en greet profrenners op podium bij Rochusrotonde
20.15 uur: profs, 80 kilometer

 

Alle fotoalbums
tn_img_9069.JPG
tn_img_0644.JPG
tn_img_7130a.jpg
tn_20150727ab00022.jpg
img_0457_1.JPG
tn_20150727ab00034.jpg
img_6609.JPG
tn_img_0179.JPG
tn_dsc00075_1.JPG
tn_daags-na-de-tour-2017-235.jpg