Giro-winnares Anna van der Breggen onderbreekt vakantie voor Boxmeer Persbericht

Dinsdag 11 juli 2017

BOXMEER - Giro Rose-winnares Anna van der Breggen uit Zwolle staat maandag 24 juli aan de start tijdens Daags na de Tour in Boxmeer. Dat zijn de Boxmeerse organisatie en Van der Breggen dinsdagavond overeengekomen.

Om deel te kunnen nemen aan de Boxmeerse ronde onderbreekt de op dit moment beste wielrenster ter wereld haar vakantie. Boxmeer is voor de 27-jarige Van der Breggen haar eerste wedstrijd na het winnen van de roze trui. 

Afgelopen zondag won ze voor de tweede keer in haar carrière de Giro Rosa. Ze beleeft een topseizoen. Ze presteerde afgelopen lente welhaast het onmogelijke door de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik op rij te winnen. Ook de Ronde van Californië schreef ze dit jaar op naam. Vorig jaar werd ze Olympisch kampioen in Brazilië.

Boxmeer contracteerde eerder al Giro-winnaar Tom Dumoulin voor Daags na de Tour.  Twee Nederlandse Giro-winnaars in een jaar is nog nooit vertoond, dat ze samen bij Daags na de Tour aan de start staan is een unicum. Waarschijnlijk kwam het nooit eerder voor in de wereld dat twee giro-winnaars uit hetzelfde land in op dezelfde dag ergens aan de start stonden. 

Boxmeer kleurt maandag 24 juli roze. 
Hoe, daar worden momenteel al de eerste plannen voor gemaakt. “Op de eerste plaats zijn wij zielsgelukkig dat Anna van der Breggen haar komst naar Boxmeer heeft bevestigd”, zegt rondebaas Pierre Hermans. “Twee roze truien uit Nederland in hetzelfde jaar is nog nooit vertoond. En of dat nog ooit voor zal komen, is de grote vraag. Dat Tom en Anna allebei in Boxmeer fietsen is een enorme opsteker, een unicum. Het wordt hier roze-maandag, dat heeft iets met carnaval te maken. Nou, carnaval vieren hoef je Boxmeer niet meer te leren. Het wordt één groot feest.”

Alle fotoalbums
tn_dsc00572.JPG
tn_20170724ab00455.jpg
img_0859_1.JPG
tn_dsc00675.JPG
tn_dsc00480_2019.JPG
img_7129.JPG
tn_sponsoravond-dndt-2014-086.jpg
tn_daags-na-de-tour-2017-264.jpg
tn_dsc00418_2019.JPG
tn_dsc00446_1.JPG