Niemand ontgaat Daags na de Tour persbericht

Dinsdag 12 juli 2016

Iedereen die de Rochusrotonde in Boxmeer passeert weet op de dag nauwkeurig wanneer de Tour de France begint en Daags na de Tour weer voorbij is. Dat geldt ook voor de niet-wielerliefhebber, of hij nu wil of niet. Pal voor de Tourstart wordt al jarenlang het opvallende en fraai afgewerkte eregalerij-bord bij de rotonde geplaatst. Ruim drie weken later als de laatste dranghekken en lege plastic bierglazen van de Boxmeerse wielerronde zijn opgeruimd, verdwijnt het enorme eregalerij-bord weer. 
De laatste jaren zijn het uit de kluiten gewassen spandoeken waarop alle winnaars van Daags na de Tour staan vermeld. Ook sponsors, die met hun bijdragen het voortbestaan van de wielerronde jaar in jaar uit garanderen, krijgen een plekje op het enorme spandoek. Al jarenlang is het een blikvanger van formaat, tijdens de ronde is het niet anders. Menig bezoeker van Daags na de Tour staat even stil bij de eregalerij die door de gedreven vrijwilligers van de werkploeg in elkaar wordt gezet, wordt geplaatst en jaarlijks wordt aangevuld met naam en foto van de laatste profwinnaar.   
Op strategische plekken buiten de directe omgeving van Boxmeer staan in totaal vijf stalen raamwerken met spandoeken om het evenement aan te kondigen. Tevens hangen in het hele Land van Cuijk honderden raamposters. Nieuw dit jaar is een speciale aanhangwagen met een stalen frame waarin aan beide zijden spandoeken hangen waarop de ronde wordt aangekondigd. Die reclamewagen krijgt in elk geval een plekje langs de route van de Nijmeegse Vierdaagse. Ook wandelaars houden immers van fietsen en feesten. 

Alle fotoalbums
img_0573_1.JPG
tn_daags-na-de-tour-2015.jpg
tn_dsc01067.JPG
tn_img_0172.JPG
tn_img_8717.jpg
daags-na-de-tour-2016-97.jpg
tn_dndt-08-256.jpg
tn_dsc00002-2.JPG
tn_20170724ab00930.jpg
tn_dndt-11-71.jpg