Giro-heldinnen Van Vleuten, Vos en Van der Breggen naar Boxmeer persbericht

Maandag 15 juli 2019

BOXMEER - Giro-winnares Annemiek van Vleuten start maandag 29 juli in Boxmeer. Dat doet ze samen met de beste rensters van Nederland. En staat de nationale vrouwentop aan de start bij Daags na de Tour, dan staat automatisch de wereldtop op de Spoorstraat klaar voor het startschot. Want de Nederlandse wielrensters domineren nog altijd de mondiale wielersport. "We dragen het vrouwenwielrennen in Nederland een warm hart toe", zegt Daags na de Tour-voorzitter Pierre Hermans. "Daarom doen we ons best de nationale top naar Boxmeer te halen. Daar slagen we ook dit jaar in."

Natuurlijk ontbreekt Marianne Vos niet. De grande dame van de mondiale wielersport (zo mag ze nog steeds worden genoemd) steekt momenteel in een uitmuntende vorm. Ze won dit jaar maar liefst vier van de tien Giro-ritten, twee waren er voor Van Vleuten die dit jaar ook al de Strade Bianche en Luik-Bastenaken-Luik won. Wereld- en Olympisch kampioen Anna van der Breggen won in Italië één etappe, werd tweede achter eindwinnaar Van Vleuten, won twee jaar terug de Giro en is eveneens in Boxmeer te bewonderen.

Teunissen
Dat geldt ook voor meervoudig wereldkampioen op de baan Kirsten WIld, nationaal kampioen Lorena Wiebes, Floortje Mackaij, Roxane Knetemann en Puck Moonen, in 2017 uitgeroepen tot mooiste sportvrouw van Nederland. Ook Britt Teunissen uit Ysselsteyn, zus van Mike die op de eerste Tourdag in Brussel de rit won en het geel pakte, heeft haar komst naar Boxmeer toegezegd.

Foto: Annemiek van Vleuten won in 2016 de Boxmeerse ronde. (foto: DndT)

Maar Hermans is nog niet tevreden. "In Nederland barst het niet alleen van mannelijk wielertalent, dat geldt ook bij de vrouwen. En we willen dat talent allemaal de kans geven in Boxmeer te rijden. Met rensters als Ellen van Dijk, Lucinda Brand, en Amy Pieters lopen nog onderhandelingen. Alleen Chantal Blaak is er dit jaar zeker niet bij."

Evenals vorig jaar wordt het in Boxmeer geen normale wedstrijd voor de wielrensters. In totaal staan er zestien vrouwen aan het vertrek die elk achter een derny de veertig kilometer gaan betwisten. Wie wordt de opvolgster van Blaak die vorig jaar de snelste achter de opgevoerde brommer was?

Achter de schermen
Het startschot voor de vrouwenkoers is maandag 29 juli om 17.15 uur. Ook dit jaar staat het publiek twee meet en greets bij de vrouwen te wachten. Voordat de rensters bij de startstreep traditiegetrouw hun handtekeningen uitdelen, doen ze dat al eerder bij de twee jaar terug ingevoerde nieuwe meet en greet-locatie bij de Rochusrotonde. Daar kunnen de wielerliefhebbers vanaf 16.45 uur terecht om te zien hoe de rensters hun handtekening op de startlijst zetten en een kort praatje met de microfonist voeren. Welke wielrenners voor de 45ste Daags na de Tour naar Boxmeer komen is nog niet bekend. "Daar wordt achter de schermen druk aan gewerkt", zegt Hermans. Of Mike Teunnissen, Wout Poels en Steven Kruiswijk naar Boxmeer, daar kan de rondebaas nog niets over zeggen. "Maar ga er maar vanuit dat we Ysselsteyn, Blitterswijck en Nuenen niet zullen teleurstellen.

Alle fotoalbums
tn_dsc00109_1.JPG
tn_dndt-10-113.jpg
img_0196.JPG
tn_dsc00563.JPG
tn_daags-na-de-tour2-154-van-157.jpg
daags-na-de-tour-2016-228.jpg
tn_img_6719.JPG
tn_img_9132.JPG
tn_dndt-08-115.jpg
tn_dsc00437_1.JPG