Onvergetelijke en memorabele Daags na de Tour 2017 persbericht

Dinsdag 25 juli 2017

BOXMEER - Met prachtige winnaars, onverwacht fraai weer en met 40.000 toeschouwers een van de druktst bezochte Boxmeerse wielerronden aller tijden, gaat Daags na de Tour 2017 de boeken in als onvergetelijk en memorabel.

De komst van de ‘roze truien’ van Tom Dumoulin en Anna van der Breggen, winnaars van de Giro d’Italia en Giro Rosa van dit jaar, bracht niet alleen een bijzonder sfeertje met zich mee, maar ook nog veel meer toeschouwers dan voorgaande jaren. Dat de wielersport in Nederland weer volop leeft, bewees Boxmeer.

Dat Bauke Mollema en Dylan Groenewegen, de twee Nederlandse Tourritwinnaars van dit jaar, eveneens van de partij waren, kwam de feestvreugde nog meer ten goede.

Tel daarbij op de aanwezigheid van alle Nederlandse Tourdeelnemers (behoudens Robert Gesink) en de vrouwentop van Nederland, en het kookpunt was bereikt.

De vrouwen maakten er een sportief fraai spektakel van. Het massaal opgekomen publiek zag uiteindelijk Nederlands kampioen Chantal Blaak aan het langste eind trekken, voor Amy Pieters en Marianne Vos.

De vrouwen plaveiden op die manier op fantastische wijze de weg voor de mannen-profs. Na een overdonderende meet en greet (een noviteit dit jaar), vermaakten ze het volk met onvervalste staaltjes puur hardrijden. Het viel nooit stil op het twee kilometer lange parcours. Uiteindelijk schreef Dylan Groenewegen een dag na zijn zege op de Champs Elysee, ook Boxmeer op zijn naam. Tweede werd Koen de Kort, Dumoulin pakte plek drie.

De nieuwelingen, de elite/beloften/emateurs-categorie en de bedrijvenronde-renners hadden Boxmeer al eerder opgewarmd met hun prestaties. Alle uitslagen zijn terug te vinden op
www.daagsnadetour.nl/uitslagen-2017/

De organisatie van Daags na de Tour dankt alle vrijwilligers voor hun tomeloze inzet. Zonder hen geen ronde.

Daags na de Tour 2018 staat op de agenda voor maandag 30 juli. Wat later dan anders, wat alles te maken heeft met het WK-voetbal in Rusland.

Fotocredits: Ecce Productions

Alle fotoalbums
tn_dsc01065.JPG
tn_dsc00655_2019.JPG
tn_dsc00434_1.JPG
tn_img_0267.JPG
tn_daags-na-de-tour-2015-92.jpg
tn_dsc00073.JPG
tn_dsc00928.JPG
img_6523.JPG
tn_dndt-08-57.jpg
tn_img_9075.JPG