Boxmeer wil wel lobby voor Touretappe in regio Gelderlander

Dinsdag 26 juli 2016

Bron: Gelderlander

BOXMEER - De Tour de France naar de regio halen? Als in 2024 de 50e editie van Daags na de Tour op de rol staat of al eerder? Waarom niet. Boxmeers burgemeester Karel van Soest en Daags na de Tour-organisator en oud-Tourrenner Twan Poels juichen een stevige lobby toe.

In Limburg wordt al langer druk gelobbyd om weer eens een etappe van 's werelds grootste wielerevenement naar het diepe zuiden te halen. Bij de provincie hopen ze stiekem volgend jaar al een etappe binnen te halen over Limburgs grondgebied als de Tourstart in Düsseldorf is.

Brabant
Ook op het provinciehuis in Den Bosch gaan stilaan stemmen op een poging te wagen om de Tour weer naar Brabant te halen. De CDA-Statenfractie roept het provinciebestuur op werk te maken van het binnenhalen van een grote ronde als de Tour.

Enthousiast
Burgemeester Karel van Soest is enthousiast. „Elk jaar weer als Daags na de Tour is, zie je hoe enthousiast iedereen is." Van Soest beseft dat de start van de Ronde van Frankrijk naar de regio halen moeilijk is.

„Bij een start denk je eerder aan een grote stad als Den Bosch, Nijmegen of Maastricht. Maar door als overheden met elkaar op te trekken, maak je wellicht wel goede kans om in het Land van Cuijk en Noord-Limburg doorkomstgemeenten te worden. Kijk naar hoe ze dat in de regio Arnhem-Nijmegen met de Giro dit jaar deden."

Meer hierover, met onder meer een reactie van Twan Poels, en een uitgebreide reportage over Daags na de Tour van maandag, in De Gelderlander van dinsdag of via onze online krant.

 

Alle fotoalbums
daags-na-de-tour-2016-56.jpg
tn_dsc02232.JPG
img_0270.JPG
tn_dsc00635_2019.JPG
tn_dsc00067_2019.JPG
tn_img_6552.JPG
tn_dsc00939_2019.JPG
tn_dsc00931.JPG
img_0069.JPG
img_6672.JPG