Dumoulin, Groenewegen, Kruijswijk, Poels, Ten Dam naar Boxmeer Persbericht

Donderdag 26 juli 2018

BOXMEER - De Tourrenners Tom Dumoulin en Laurens ten Dam (Sunweb), Dylan Groenewegen, Steven Kruijswijk en Antwan Tolhoek (LottoNL Jumbo), Wout Poels (SKY) en Koen de Kort (Trek) staan aan de start bij Daags na de Tour in Boxmeer.

Voor rondebaas Pierre Hermans was het dit jaar wat betreft de samenstelling van het rennersveld  puzzelen geblazen. “De wielersport in Nederland zit al enkel jaren in de lift. De prestaties van de renners worden elk jaar beter. Dat is dit jaar niet anders. Dumoulin wordt tweede in de Giro en heeft nog steeds kans op de Gele Trui. Kruijswijk klimt met de besten mee in de bergen en staat stevig in de toptien. Zijn prestatie in de rit naar Alpe d’Huez was ongelooflijk. Groenewegen wint twee etappes, de anderen fietsten zich nadrukkelijk in de kijker. Daar komen prijskaartjes aan te hangen. Alle veertien Nederlandse Tourrenners halen is daarom onmogelijk. Misschien een probleem, maar wel een leuk probleem. Het wil zeggen dat het Nederlandse wielrennen booming is. We zijn hartstikke blij en trots met wat we nu aan de start hebben staan. Daarbij willen we de renners uit de directe regio aan de start hebben. Daar zijn we ook in geslaagd.”

Regiorenner Wout Poels, de superknecht van Dumoulins’ kwelgeesten Geraint Thomas en Chris Froome, mag daarom niet in Boxmeer ontbreken. Dat geldt ook voor Mike Teunissen uit Ysselsteyn, de Sunweb-renner die in de voorjaarklassiekers veel indruk maakte.

De jonge talentvolle Lotto Jumbo-renner Koen Bouwman uit Ulft komt maandag eveneens naar Boxmeer. Hij won vorig jaar een etappe en de bergtrui in het Criterium du Dauphiné in Frankrijk.

Dat een renner als Bauke Mollema dit jaar, zoals het er nu uitziet, niet in Boxmeer start heeft volgens Hermans louter te maken met geld en keuzes maken. Dat geldt ook voor klassiekerspecialist Niki Terpstra. “Maar wie weet wat er nog kan gebeuren.”

Alle fotoalbums
tn_dsc00680_2019.JPG
tn_dsc00432_2019.JPG
tn_dsc00110_2019_1.JPG
tn_img_6481.JPG
tn_dsc00848.JPG
tn_dsc00230.JPG
tn_img_8706.JPG
tn_daags-na-de-tour2-61-van-157.jpg
tn_img_6698.JPG
tn_dsc00456_2.JPG