Wedstrijd voor bedrijven nieuw onderdeel Boxmeerse wielerronde Persbericht

Woensdag 30 maart 2016

Daags na de Tour begint dit jaar half uur eerder

BOXMEER - Bedrijven krijgen dit jaar de mogelijkheid om met een eigen ploeg deel te nemen aan Daags na de Tour. Om inpassing van het extra programma-onderdeel mogelijk te maken start de Boxmeerse wielerronde maandag 25 juli om 12.30 uur. Dat is een half uur eerder in vergelijking met voorgaande jaren. De Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU) en de gemeente Boxmeer (bij monde van burgemeester Karel van Soest) hebben ingestemd met het naar voren halen van de aanvangstijd van Daags na de Tour.

Een bedrijvenploeg bestaat uit drie renners. Deelnemers moeten18 jaar of ouder zijn en mogen niet in het bezit zijn van een binnen- of buitenlandse wedstrijdlicentie. De afstand die moet worden overbrugd is 25 kilometer, wat neerkomt op een wedstrijdduur van rond de 40 minuten. De precieze regels waaraan een bedrijvenploeg en de individuele deelnemer zich moeten gaan houden worden later bekendgemaakt. In elk geval wordt het dragen van een valhelm verplicht gesteld. Maandagavond 25 juli om half zeven worden de bedrijfsrenners weggeschoten.

Rondebaas Pierre Hermans is blij met het nieuwe programma-onderdeel. “Zo kunnen we voldoen aan wensen van sponsoren die voorstelden een bedrijvenronde op poten te zetten. De vraag kwam dus specifiek uit de hoek van de bedrijven. Die blijken er overigens al een onderlinge competitie op na te houden. Welk bedrijf staat er op de foto in de krant die na Daags na de Tour in de bus valt? Nu kunnen ze dus ook op de fiets elkaars krachten gaan meten.” De Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg ondersteunt de nieuwe Boxmeerse bedrijvenronde. 
Dat gemeente en KNWU geen bedenkingen hebben bij de uitbreiding van Daags na de Tour stemt Hermans gelukkig. “Dat ging probleemloos. Het enthousiasme voor de Boxmeerse ronde is nog onverminderd groot.” 
De Daags na de Tour-agenda voor maandag 25 juli is hiermee definitief geworden. Al eerder was bekend dat de vrouwen dit jaar weer elkaars krachten in Boxmeer gaan meten. Dit keer zonder derny’s.

Bedrijven die meer info willen over de bedrijvenwedstrijd van maandag 25 juli of zich willen aanmelden, kunnen contact opnemen met:
Jan van den Heuvel
secretariaat@daagsnadetour.nl

Programma Daags na de Tour maandag 25 juli:
12.30 uur Nieuwelingen
13.45 uur Junioren en Sportklasse
15.30 uur Vrouwen
17.15 uur Skeeleren
18.30 uur BedrijvenBokaal
19.30 uur Reclamekaravaan
20.30 uur Profs

Foto: Wout Poels wint in 2015 de profronde van Boxmeer en laat Robert Gesink achter zich.
Fotobron: Gijs Hoogland / Daags na de Tour

Alle fotoalbums
tn_img_0013_1.JPG
tn_dndt-10-308.jpg
img_7053.JPG
img_0926.JPG
tn_dsc00119.JPG
tn_daags-na-de-tour-2017-219.jpg
tn_daags-na-de-tour-2017-94.jpg
tn_dsc00701_2.JPG
img_0017.jpg
img_0542_1.JPG