Toppers van Tour de France komen weer naar Boxmeer voor Daags na de Tour omroep brabant

Maandag 30 juli 2018

BOXMEER - Relaxed met de beentjes omhoog naar de finish van de Tour de France kijken, is er voor hem niet bij. Sterker: er is deze zondag geen telefoon te vinden die roodgloeiender staat dan die van Pierre Hermans. De voorzitter van Daags na de Tour is maandag de gastheer bij het wielerspektakel in Boxmeer. ‘Het kriebelt enorm.’

Bron: Omroep Brabant

“Druk, druk, druk, druk”, zo omschrijft Hermans de laatste dagen voordat de 44ste editie van Daags na de Tour losbarst. “Jezus Christus, wat was het een hectische puzzel om alle renners te regelen. Ons streven is alle Nederlandse Tourrenners aan het vertrek te krijgen. Maar dat ze het zó goed zouden doen, hadden we niet verwacht.”

Nederlandse kopstukken
Alle inspanningen hebben hun vruchten afgeworpen, want het deelnemersveld dat om 20.15 uur op de pedalen gaat staan, herbergt praktisch alle Nederlandse kopstukken die je kunt bedenken. “Daar komen de mensen voor, hè. We rijden hier niet om het WK. We hadden voor anderhalve Tourwinnaar kunnen gaan, maar wij doen het hier anders.”

En dus zijn de nummers twee en vijf van de Tour, Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk, vanzelfsprekend van de partij, maar ook renners als Laurens ten Dam (‘Die staat hier altijd bij ons op de camping’), Dylan Groenewegen, Bauke Mollema, de afzwaaiende Bram Tankink, Wout Poels en Liempdenaar Koen de Kort. “Want zonder Koen geen Daags”, aldus Hermans. 

Kriebels
“Het kriebelt enorm. We zien en krijgen echt ontzettend veel reacties. Ik kijk zelf nog het meest uit naar de meet and greet. Dat vindt iedereen leuk. De renners én de bezoekers. Ik vind het prachtig om die interactie te zien en hoe kleine mannekes van een jaar of acht zwetend achter de renners aanhollen om hun handtekening te vragen. En hoe ze ‘kweetniet’ antwoorden als je ze vraagt van wie die krabbel nou eigenlijk is.”

Daags na de Tour begint maandag om 13.00 uur en gaat traditiegetrouw door tot in de kleine uurtjes. “De entree is gratis, dus dat weerhoudt hopelijk niemand ervan om deze kant op te komen”, zegt Hermans. “Ik hoop op 50.000 bezoekers, maar ik weet zeker dat het met de helft net zo gezellig is.”

Alle fotoalbums
tn_img_8988.jpg
tn_dsc01059.JPG
tn_boxmeer2017-28.jpg
tn_dsc00408_2019.JPG
tn_img_9087.JPG
tn_daags-na-de-tour-45-van-76.jpg
daags-na-de-tour-2016-241.jpg
tn_dsc00811.JPG
img_0596_1.JPG
tn_img_9022.JPG