Bram Tankink Winnaar Daags na de Tour 2018

Tom Dumoulin
vlag
Bauke Mollema
foto

Bram Tankink, een Nederlands voormalig wielrenner die fietste tot eind 2018 en meestal voor Nederlandse teams heeft gefietst in zijn toch ca. 20 jarenlange carrière. Hij begon zijn carrière als mountainbiker, maar later hij stapte hij over naar de wegsport, waar hij in 2001 Nederlands kampioen werd in de categorie bij de beloften. Hij werd vooral een zg. “knecht” en heeft niet echt veel resultaten behaald, wel behaalde hij in criteriums enkele mooie overwinningen. Hij schrijft nog regelmatig columns in de Twentsche Courant Tubantia met name in de tijd van De Ronde van Frankrijk. En ook in de  Wielerrevue schrijft hij maandelijks een column.

Weetjes

• Zijn bijnamen zijn o.a. The Tank, en The beast from the east.
  • Geboren in Haaksbergen. En bekend om zijn soms mooie uitspraken.
  • Hij won etappes in de Ronde van Duitsland, Madagaskar en de ploegentijdrit van de Tirreno-Adriatico.
  • Hij nam in totaal 9x deel aan de Ronde van Frankrijk, 3x aan de Ronde van Italië, en 5x aan de Ronde van Spanje.
  • Hij is een wielrenner die maar liefst 14x deelnam aan de Amstel Gold Race. En 15x aan Luik-Bastenaken-Luik.
  • Criterium overwinningen waren er in Maastricht, Almelo, Mijl van Mares, Lieshout, Wierden en ook in Daags na de Tour in Boxmeer.