vlag
John Degenkolb
foto

Lars Boom, een voormalig Nederlandse wegwielrenner als ook een veldrijder. Opvallend is daarbij dat hij 3x wereldkampioen werd in 3 verschillende  leeftijds categoriën, junioren, beloften, en elite.

In 2007 werd won hij het onderdeel tijdrijden bij de beloften tijdens het wereldkampioenschap wielrennen in Stuttgart. In 2008  ging hij als favoriet van start  in Treviso  bij het kampioenschap bij de elite, zijn eerste deelname aan dit kampioenschap en won hij dit direct.

Hij was een gewild renner voor de vele Nederlandse criteriums en wist Daags na de Tour zelfs 3x te winnen, het was maar een renner gelukt om nog meerdere keren te winnen in Boxmeer.

Lars fietste o.a. bij de Rabobank, Belkin,Astana, LottoNl-Jumbo en Roompot-Charles.