Mike Teunissen Winnaar Daags na de Tour 2019

2019
vlag
Mike Teunissen
vlag
Wout Poels
vlag
Steven Kruijswijk
foto

Mike Teunissen, een Nederlands wielrenner als ook veldrijder die in 2002 begon met wielrennen. Hij behaalde al bij de junioren enkele mooie resultaten zoals 3 de op het Nederlands kampioenschap, op de weg, een 2 de plaats bij het Nederlands kampioenschap veldrijden, vierde bij het Europees kampioenschap veldrijden. In 2011 werd hij bij het kampioenschap veldrijden 2 de achter Lars van de Haar. En zijn mooiste resultaat in 2012 en 2013 waar hij Europees en Wereldkampioen werd bij de beloften. In 2022 reed hij ook 1 dag in de rode leiderstrui van de ronde van Spanje die de eerste 3 dagen in Nederland verreden werd. Hij nam deze trui over van Robert Geesink zijn ploeggenoot die de Jumbo ploeg veroverd had tijdens de ploegentijdrit. 

Weetjes

  • Zijn grootste succes behaalde hij in 2019 tijdens de Ronde van Frankrijk, waar hij de eerste gele truidrager na Erik Breukink werd destijds in 1989 en de eerste etappe won. Hij mocht die trui 2 dagen dragen.
  • Zijn specialisaties zijn Klassiekerrenner en sprinter 
  • Hij tot heden uitsluitend voor Nederlandse ploegen reed.
  • Etappe overwinningen boekte in de Vierdaagse van Duinkerken en ploegentijdritten in de Ronde van Frankrijk
  • Hij zowel Parijs-Roubaix als Parijs-Tours in 2014 bij de beloften won.
  • Mike Teunissen was net als Lars Boom en Adri van de Poel een succesvolle veldrijder, maar zij waren ook alle 3 winnaars van Daags na de Tour.

Bekijk de complete erelijst