Organisatie Daags na de Tour in volle gang ‘Dikke banden race vervangt skeelerwedstrijd’

Geplaatst maandag 03 juni 2024

BOXMEER - De organisatie van Daags na de Tour in Boxmeer is in volle gang. Het
wielerspektakel dat dit jaar plaatsvindt op maandag 22 juli 2024 richt zich meer dan ooit op
jong en oud. Zo staat er een dikke banden race voor de kinderen op het programma. En de
allerkleinsten kunnen met (o)pa en (o)ma in de bakfiets over het parcours.

Dikke banden race
Voorzitter Pierre Hermans: “De dikke banden race vervangt de skeelerwedstrijd. Op deze manier geven we kinderen van vijf tot en met twaalf jaar de kans om de wielersport te ontdekken. Ready2Race is een initiatief van Team Visma | Lease a Bike. Plezier en veiligheid staan hierbij voorop.” De afstand varieert per leeftijd; 5- en 6-jarigen rijden 800 meter. Wie 7,8,9 of 10 is rijdt één rondje. En 11- en 12-jarigen rijden twee rondes over het Daags na de Tour parcours. Meedoen kan op een gewone fiets, mountainbike of crossfiets. Racefietsen, e-bikes en fat- bikes zijn niet toegestaan.” Wil je meedoen, mail naar j.peters@daagsnadetour.nl.

Bakfietsen
Ook aan de kleinsten is gedacht. Hermans vertelt: “Iedereen met een (soort) bakfiets mag met kinderen meedoen voor aan de reclamekaravaan. We denken dan niet aan de bakfietsen, zoals iedereen ze kent. Maar ook aan fietsaanhangers, cargobikes, rolstoelbakfietsen, en kinderdagverblijffietsen. Samen met je (klein) kinderen kun je zo van Daags na de Tour 2024 een onvergetelijke ervaring maken.”

Handtekeningen bewonderen
Voor het zover is, kun je bij Gerard Kocken Tweewielers ook de handtekeningen bewonderen van diverse renners. Gerard Kocken heeft tijdens de sponsoravond weer zijn slag geslagen, zodat ook het inschrijfbord uit 2023 er nu hangt. “Kijk hier staat Jonas Vingegaard. Dat vinden kinderen echt leuk om te zien. De gele trui-winnaar in Boxmeer; dat is natuurlijk fantastisch. Dat heeft de organisatie perfect gedaan.” De opbrengst van deze veiling gaat naar Spieren voor Spieren.

Internationale uitstraling
“Sowieso heeft de ronde veel uitstraling – zelfs over de grens. Ik denk dat we dat nog wel eens onderschatten. Het zet Boxmeer op de kaart. Voor ons is Daags na de Tour sowieso ieder jaar bijzonder; wij zijn namelijk actief als mecanicien tijdens de ronde. Dat betekent dat we de profs helpen bij mankementen aan hun fiets”, aldus Gerard Kocken.

Vrijwilligers gezocht
De organisatie is daarnaast op zoek naar verenigingen, die met meerdere leden willen helpen tijdens het wielerevenement. Ook in de voorbereiding zijn extra handjes altijd welkom, aldus Hermans. Verenigingen die interesse hebben, kunnen zich aanmelden via info@daagsnadetour.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht