Met bakfiets over parcours Daags na de Tour

Geplaatst zondag 09 juni 2024

BOXMEER – Met je bakfiets over het parcours van Daags na de Tour in Boxmeer rijden? Dat kan op maandag 22 juli aanstaande voorafgaand aan de reclamekaravaan. “We denken dan niet alleen aan de traditionele bakfiets, maar ook aan rolstoel(bak)fietsen, kinderdagverblijffietsen, fietsaanhangers en cargobikes”, aldus voorzitter Pierre Hermans. 

Ware belevenis
Deze unieke bakfietsen ronde vindt plaats voorafgaand aan de reclamekaravaan. “Het is geen race, maar een eenmalige, unieke happening voor de allerjongste bezoekers. Iedereen met een (soort) bakfiets mag gratis meedoen. Neem je (klein)kinderen mee en maak er zo een bijzondere familiegebeurtenis van. Maar we nodigen ook kinderdagverblijven uit om samen met de kids een unieke rit te beleven.” Daarbij heeft de organisatie veiligheid hoog in het vaandel. “Of je nu één of meerdere kinderen vervoert, dat maakt niet uit; als je het maar doet volgens de wettelijke veiligheidsvoorschriften.”

Versierde bakfietsen
De organisatie hoopt dat de deelnemers niet alleen genieten van wat ze langs het parcours zien, maar dat ze er zelf ook een feest van maken. De voorzitter vertelt enthousiast: “Het zou fantastisch zijn als alle bakfietsen – op veilige wijze – prachtig zijn versierd met bijvoorbeeld slingers en ballonnen. Kinderdagverblijven die deelnemen, kunnen misschien zelfs wat knutselen met de kids. De mooist versierde bakfiets maakt namelijk kans op een prijs. Daarnaast hebben we voor alle deelnemende kinderen een attentie na afloop van de rit.”

Meedoen?
Wil jij met je bakfiets over het parcours van Daags na de Tour, meld je dan aan bij Jan Peters via j.peters@daagsnadetour.nl. Heb je vragen dan kun je hem bereiken op 06-14165424. Deelname is gratis. Je kunt je ook opgeven via www.daagsnadetour.nl. Daar vind je ook alle andere informatie over het Boxmeerse evenement.

Terug naar nieuwsoverzicht