qr steun
sluiticoon

Daags na de Tour zoekt nog vrijwilligers

Geplaatst vrijdag 14 juni 2024

BOXMEER – Daags na de Tour Boxmeer is ruim een maand voor de start van het wielerspektakel nog op zoek naar verenigingen, die vrijwilligers willen leveren. Voorzitter Pierre Hermans benadrukt meteen dat ze het niet voor niets hoeven te doen. “Wij bedanken alle verenigingen die ons helpen met een bijdrage voor de clubkas. Een extraatje waarmee de clubs – zeker in deze dure tijden – vaak erg blij mee zijn.”

Vrijwillige bijdrage
Daags na de Tour – dat op maandag 22 juli aanstaande weer wordt georganiseerd in Boxmeer – is een gratis toegankelijk evenement. Wel worden bezoekers gevraagd om een vrijwillige bijdrage. En daar kan de organisatie nog wel wat hulp bij gebruiken, aldus Hermans. “We zijn nog op zoek naar een groep van zes personen, die ons van 17.00 tot ongeveer 21.30 uur bijstaan. Je attendeert de bezoekers vervolgens op de mogelijkheid om contant of met de QR-code ons evenement te steunen.”

‘Mooie verdienste’
Daarnaast wordt er gezocht naar een grotere groep van zo’n tien tot vijftien personen, die met hoge hekken willen sjouwen. Hermans vertelt: “Op verschillende momenten is deze groep in de weer. Op maandagochtend om 07.00 uur gaat de eerste club al aan de gang. En in de avond rond 22.00 uur is de volgende shift. Ook op dinsdagochtend om 09.00 uur zijn er nog hekkensjouwers nodig. In het verleden leverde één vereniging deze medewerkers aan. Zij haalden meer dan duizend euro op voor de clubkas. Voor een kleine inspanning is dat toch een mooie verdienste, waar je als vereniging mooie dingen mee kan doen.” 

Aanmelden vrijwilligers
Verenigingen die interesse hebben om vrijwilligers te leveren, kunnen zich aanmelden via info@daagsnadetour.nl. Dit e-mailadres kan ook gebruikt worden als er nog vragen zijn over het helpen bij Daags na de Tour Boxmeer op 22 juli aanstaande. 

Terug naar nieuwsoverzicht