Spektakel verzekerd met livestream Daags na de Tour 

Geplaatst maandag 18 juli 2022

BOXMEER | Voor de tweede keer maakt Daags na de Tour gebruik van livestream-verslaggeving. Alle wedstrijden worden ook dit jaar van begin tot einde live uitgezonden met beelden vanuit verschillende (vaste) cameraposities en vanaf de motor. Ook worden volop live-beelden vertoond van de meet & greet-sessies met de profs en de vrouwen, bij start en finish op de Spoorstraat en op willekeurige plaatsen langs het parcours.

De eerste livestreaming in 2019 leverde ontelbare positieve reacties op. Toeschouwers raakten nog beter betrokken bij de wedstrijden, bezoekers die vooral voor het wielerfeestje naar Boxmeer waren gekomen, vonden de beelden een welkome en nuttige aanvulling op de sfeerbeleving. “Daarom is voor hetzelfde concept gekozen”, laat Joris Claassen van het Boxmeerse Cybox Internet & Communicatie weten. “Met dien verstande dat we een extra vast camerapunt aan de andere kant van het parcours inzetten. En aan de start- en finishboog worden aan beide zijden extra led-schermen opgehangen.
Zo kunnen ook de vele toeschouwers op de Spoorstraat de ontwikkelingen op de voet blijven volgen.” 

De led-schermen met de live-beelden komen te staan op de hoek Spoorstraat en Oranjestraat bij de vip-tent, op het Wilhelminaplein bij Riche en La Bamba, op het Raadhuisplein bij De Bock en bij de Rochusrotonde en meet & greet-locatie. 

De beelden vanaf de motor die de deelnemers op de voet volgt, werden in 2019 als spectaculair ervaren. Dat zal volgens Claassen dit jaar niet anders zijn. Het zenuwcentrum van de livestream inclusief de regiekamer is gevestigd in het voormalige gemeentehuis van Boxmeer dat aan het parcours ligt. 

Wie niet in Boxmeer is kan de livestream volgen via de vernieuwde website daagsnadetour.nl en ook Omroep Land van Cuijk zendt de stream live uit.

Terug naar nieuwsoverzicht