Mike wel, Wout niet

Geplaatst dinsdag 19 juli 2022

BOXMEER - Mike Teunissen, geboren en getogen in Ysselsteyn, staat als laatste winnaar van Daags na de Tour ook dit jaar aan de start op de Spoorstraat in Boxmeer. Zijn Venrayse gemeentegenoot Wout Poels zal hij op maandag 25 juli niet treffen. De in Monaca wonende prof uit Blitterswijck kiest ervoor in het dwergstaatje aan de Middellandse Zee te blijven. Zijn vrouw Alice beviel onlangs van zoon Casper Henk. 

De renner van Bahrain Victorious nam dit jaar niet deel aan de Tour de France. Dat doet Teunissen van Jumbo Visma ook niet. Maar dat is voor de organisatie van Daags na de Tour geen belemmering de twee uit te nodigen. “MIke en Wout komen uit deze regio en we zien ze daarom heel graag in Boxmeer fietsen”, zegt rondebaas Piërre Hermans. “Heel jammer dat Wout er dit keer niet bij is. Mike was volgens mij de eerste prof die toezegde te willen komen. Dat waarderen we hier.” 

Traditiegetrouw zijn alle Nederlandse deelnemers aan de Tour uitgenodigd in Boxmeer te komen fietsen. Dat zijn er dit jaar tien. Fabio Jacobsen en Dylan Groenewegen wonnen al elk een rit. Mathieu van der Poel en Steven Kruijswijk vielen uit. Dat Kruijswijk met enkele scheurtjes in het schoudergewricht in Boxmeer kan starten, lijkt een brug te ver. Van der Poel zal er hoogstwaarschijnlijk wel bij zijn. Ook Dylan van Baarle, Bauke Mollema, Danny van Poppel, Taco van der Hoorn, Martijn Tusveld en Nils Eekhoff worden in Boxmeer verwacht. Daarbij zet Hermans in op meer Tourrenners. Omdat aan het einde van de laatste Tourweek het gros van de contracten wordt afgesloten, kan Hermans er nu nog niet meer over zeggen.

Terug naar nieuwsoverzicht