Negen van de tien Nederlandse Tourrenners in Boxmeer met Van der Poel

Geplaatst woensdag 20 juli 2022

BOXMEER | Met Mathieu van der Poel, Fabio Jakobsen, Dylan Groenewegen en Danny van Poppel aan het vertrek, kan Daags na de Tour maandag zomaar uitdraaien op een onvervalst sprintersfestival. Maar de rappe mannen moeten oppassen voor erkende hardrijders als Dylan van Baarle, Taco van der Hoorn en Bauke Mollema die spaken in de sprinterswielen kunnen steken.

Ook de Tourrenners Martijn Tusveld en Nils Eekhoff maken maandagavond hun opwachting in Boxmeer. De organsiatie van Daags na de Tour zet traditiegetrouw in om alle Nederlandse Tourrenners aan de start te krijgen. Dat is op Steven Kruijswijk na weer gelukt. Kruijswijk kwam zondag in de etappe naar Carcassonne hard ten val en blesseerde daarbij zijn schouder zwaar. De Jumbo Visma-renner is niet op tijd hersteld voor Boxmeer. Negen van de tien Nederlandse Tourdeelnemers zijn derhalve wel van de partij. Ook de uit Ysselsteyn afkomstige Mike Teunissen, dit jaar niet aanwezig in de Tour de France waar hij in 2019 nog een etappe won en de gele trui veroverde, staat op de Spoorstraat aan de start. Teunissen is in 2019 de laatste winnaar van Daags na de Tour die in 2020 en 2021 vanwege corona niet doorging.

Wout Poels zegde vanwege privé-redenen af voor de Boxmeerse profronde. De in Monaco wonende Blitterswijckenaar kiest ervoor in het dwergstaatje aan de Middellandse Zee te blijven. Zijn vrouw Alice beviel onlangs van zoon Casper Henk. 

Maandag gaan een kleine veertig profs met elkaar de strijd aan. Rondebaas Pierre Hermans is in zijn nopjes met de kwaliteit en de omvang van het deelnemersveld. “We blijven vasthouden aan het principe om alle Nederlandse Tourrenners naar Boxmeer te halen. Heel jammer dat Kruijswijk niet kan komen, heel blij dat Mathieu van der Poel hier voor de eerste keer rijdt. Dat geldt natuurlijk ook voor de etappewinnaars Jakobsen en Groenewegen. Prachtig dat ze hier samen komen rijden.” 

Terug naar nieuwsoverzicht