qr steun
sluiticoon

Olympisch kampioen Bart Swings in Boxmeer? 

Geplaatst woensdag 20 juli 2022

BOXMEER - Een bijzonder onderdeel van Daags na de Tour dit jaar is de skeelerwedstrijd voor mannen en vrouwen. De inlineskate marathon is terug van weggeweest. In 2015 stond skeeleren voor het laatste op het programma in Boxmeer.

De wedstrijden in Boxmeer gaan ook ergens over. Ze maken immers onderdeel uit van de Reggeborgh Marathon Inline Cup. Een competitie van twaalf inlineskate marathons die gereden worden in het voorjaar en zomer 2022. Per wedstrijd zijn er dagprijzen te verdienen en na de twaalf marathons wordt het algemeen klassement opgemaakt.

Onlangs werd de Daikin NK Inlineskaten Marathon verreden in Achterveld waar Marijke Groenewoud en Ronald Haasjes Nederlands kampioen werden. 

Met de tussenstand in het Reggeborgh-klassement bij de mannen kan het nog alle kanten op. De Belg Bart Swings, die dit jaar in Peking olympisch kampioen werd op de massastart, staat maar 3,6 punten achter op ranglijstaanvoerder Crispijn Ariëns. Naar verwachting maakt Swings maandag 25 juli ook zijn opwachting in Boxmeer. 

Bij de vrouwen laat Marijke Groenewoud zien dat zij niet voor niks Nederlands kampioen is geworden. Met vier overwinningen staat zij in het tussenklassement een straatlengte voor op Beau Wagemaker.

Per wedstrijd zijn voor de winnaar 30,1 punten te verdienen. Daarnaast kunnen rijders in de twee tussensprints aflopend 3,2,1 punten verdienen, die bij het eindklassement opgeteld worden.

Klassement vrouwen:

  1. Marijke Groenewoud (252,5 punten)
  2. Beau Wagemaker (188)
  3. Elisa Dul (177,3 )

Klassement mannen:

  1. Crispijn Ariëns (200)
  2. Bart Swings (Belgie) (196,4)
  3. Luc ter Haar (162)

De mannen inlineskaters starten in Boxmeer om 14.15 uur, de vrouwen om 14.16 uur.
Meer informatie over de wedstrijden en inlineskaten vind je op www.schaatsen.nl/inlineskaten/.  

Terug naar nieuwsoverzicht