qr steun
sluiticoon

Pierre Hermans: “ Daags na de Tour is sportief cultureel erfgoed uit Boxmeer ”

Geplaatst woensdag 02 juli 2014

Maandag 28 juli veertigste jubileumeditie

Daags na de Tour is, volgens rondebaas Pierre Hermans, sinds vorig jaar de opvolger van vader en zoon Ad en Berni Rijnen, een begrip in Nederland. Het roept bij zowel topwielrenners, zeker die uit Nederland, als hun fans, sponsoren en zeker inwoners uit het Land van Cuijk en Noord Limburg altijd heel veel positief enthousiasme op. Maandag 28 juli 2014 vindt alweer de veertigste jubileumeditie plaats. Entree is net als vorig jaar volledig gratis.

BOXMEER - Pierre Hermans is de voorzitter van het driekoppige bestuur van Stichting Daags na de Tour, die eind juni vorig jaar werd opgericht. “ Mijn medebestuursleden zijn Twan Poels, secretaris en Jan van den Heugel, penningmeester. Wij worden bijgestaan door diverse deskundige adviseurs, uiteraard een volstrekt onmisbare technische commissie en vele tientallen andere enthousiaste vrijwilligers.“ Vorig jaar, zo gaat Hermans gedreven verder, hebben bij de doorstart zeker ook geluk gehad. De Nederlandse wielrenners presteerden schitterend in de Tour de France, denk aan Mollema en Ten Dam, het was prachtig weer en er was een tsunami aan enthousiasme, zeker ook bij pers en televisie, over onze doorstart. Nog steeds vind ik het een hele eer, namens 30.000 inwoners uit de gemeente Boxmeer, dat ik de nieuwe Rondebaas mocht worden. Ook in de aanloop naar deze 40ste jubileumeditie merk ik weer veel positivisme over de Profronde van Boxmeer, zowel bij oud maar zeker ook bij jong. Wij denken altijd in oplossingen, niet in problemen. Via facebook, twitter en zeker ook onze fonkelnieuwe, zeer informatieve website (www.daagsnadetour.nl) van het bedrijf Cybox genereren wij nu al veel aandacht. Heel bewust is ook voor de komende Daags na de Tour op maandag 28 juli 2014 weer gekozen voor gratis entree. Daar zijn vooral gezinnen heel blij mee. Al vragen we wel om een vrijwillige bijdrage als dank/waardering voor het organiseren van dit wieler- en skeelerspektakel. Op facebook nodig ik regelmatig mijn vrienden en bekenden uit met zinnen als “ Wij gaan er weer vanuit dat je maandag 28 juli in Boxmeer aanwezig bent bij Daags na de Tour. Wil degene die desondanks toch verhinderd is zich afmelden. “ Zowel van de horeca als andere sponsoren ontvangen wij veel positieve respons. Sponsoren komen nu niet allen maar uit de regio Boxmeer, maar ook uit Cuijk, Venray en Gennep. Boxmerenaren zijn geweldig trots op Daags na de Tour en beschouwen deze Profronde als sportief cultureel erfgoed uit Boxmeer. Dit wielerspektakel moet blijven evenals de Vaart en de Metworstrennen.

Terug naar nieuwsoverzicht