Joop Zoetemelk lost startschot veertigste Daags na de Tour op maandag 28 juli

Geplaatst vrijdag 04 juli 2014

BOXMEER - Het bestuur van het zeker nationaal bekendste profcriterium van Nederland “ Daags na de Tour “ is erin geslaagd niemand minder dan Joop Zoetemelk te contracteren om het startschot te lossen van de veertigste jubileumeditie van Daags na de Tour, die verreden zal worden op maandagavond 28 juli in het centrum van het Oost Brabantse Boxmeer. De entree is evenals vorig jaar gratis. Zie de vernieuwde website www.daagsnadetour.nl

Twan Poels, oud profrenner en secretaris van het bestuur van Daags na de Tour, is zeer in zijn sas met de komst van Zoetemelk naar Boxmeer. “ Hij zal trouwens die middag ook nog meedoen aan de dernykoers samen met negen andere bekende oud profrenners uit Nederland. Joop Zoetemelk (67) is een van de allerbeste Nederlandse ronderenners ooit met een indrukwekkend erelijst: onder meer winnaar van Ronde van Frankrijk (1980), Ronde van Spanje (1979), wereldkampioen op de weg (1985, bijna 39 jaar oud), Amstel Gold Race, Parijs-Nice, de Ronde van Nederland, Tirreno-Adriatico, Parijs-Tours, Waalse Pijl en Nederlands kampioen wielrennen op de weg in 1971 en 1973. “

Terug naar nieuwsoverzicht