qr steun
sluiticoon

en reclamekaravaan Daags na de Tour met extra cachet

Geplaatst donderdag 17 juli 2014

Metworst opent spectaculair show – en reclamekaravaan

BOXMEER – Tijdens de 40ste editie van Daags na de Tour op maandag 28 juli krijgt in verband met dit robijnen jubileum de show- en reclamekaravaan extra cachet. Naast een jubileumloterij met 40 prijzen,waaronder als hoofdprijs een racefiets ter waarde van 1000 euro, en een etalagewedstrijd is dit het derde extra aspect van deze jubileumronde.

De show- en reclamekaravaan duurt van 18.30 tot 19.30 uur en wordt heel bijzonder en spectaculair geopend door De Metworst, de beroemde vereniging, die volgend jaar 275 jaar bestaat. Naast de Metworst doen ook verenigingen mee als gymnastiekvereniging De Meere, de Cheerleaders, autoclub Boxmeer en maar liefst vier Joekskapellen: de Joekels Boxmeer, de Stutter nie uit Vierlingsbeek, Zuutjes an Gennep en Ut wurt wa (Cuijk). Natuurlijk zullen vele (auto)bedrijven prachtige showauto’s demonstreren en soms ook het nodige uitdelen. Zie ook www.daagsnadetour.nl

Zeker speciaal is de deelname van jonge technici van het Elzendaalcollege Gennep, die het zelfgebouwde amfibievoertuig showen (zie bijgaande foto’s en logo). Met hun zelfgebouwde amfibievoertuig zijn de leerlingen van het Elzendaalcollege Gennep een van de blikvangers in de karavaan. Deze 5 vmbo’ers maakten hun voertuig afgelopen voorjaar tijdens de Junior VakkanjerWedstrijden, een techniekwedstrijd voor derde – en vierdejaars vmbo-leerlingen. De aanstormende technici ontwierpen een bouwden hun voertuig helemaal zelf en presenteren hun amfibie nu aan een groot publiek in Boxmeer.

De Junior VakkanjerWedstrijden zijn een activiteit van TechniekTalent.nu, een samenwerkingsverband van acht technische sectoren, in opdracht van werknemers- en werkgeversorganisaties. TechniekTalent.nu heeft als doel meer instroom en behoud van jonge mensen in de techniek. Kijk voor meer info op www.devakkanjers.nl of www.facebook.com/JuniorVakkanjers

Terug naar nieuwsoverzicht