Boxmeerse felicitaties voor Wout Poels

Geplaatst maandag 25 april 2016

De organisatie van Daags na de Tour in Boxmeer feliciteert Wout Poels uit Blitterswijck van harte met zijn magistrale overwinning van de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik (LBL). Tijdens de laatste Boxmeerse profronde vorig jaar juli kreeg Poels ook al alle lof toegezwaaid nadat hij op de Spoorstraat de eindspurt won voor vluchtmakker Robert Gesink. De organisatie van Daags na de Tour hoopt Wout Poels ook dit jaar weer in Boxmeer te mogen verwelkomen waar op 25 juli traditiegetrouw het eerste Nederlandse profcriterium na de Tour de France wordt verreden.

Dat Poels met zijn zege in Luik, waar de  eindstreep lag van de laatste grote voorjaarsklassieker, wielerhistorie schreef mag duidelijk zijn. In 101 edities van LBL gingen slechts drie Nederlanders Poels voor: Ab Geldermans (1960), Steven Rooks (1983) en Adrie van der Poel (1988). De geboren Venraynaar verkeert dit seizoen in blakende vorm. Hij won een etappe in de Ronde van Catalonië en twee etappes (waaronder een tijdrit) in de Ronde van Valencia. Tevens won hij in Valencia het algemeen-, punten- en bergklassement.

Wout Poels hoeft zich geen zorgen te maken over deelname aan de Tour van dit jaar.  Dat zei Sky-ploegbaas Dave Brailsford na de zege van Poels in Luik-Bastenaken-Luik. Ook richt Poels nadrukkelijk zijn pijlen op de Olympische wegrit in Brazilië op zaterdag 6 augustus. Welke Nederlandse criteriums Wout Poels na de Tour rijdt is nog onbekend. Boxmeer ziet in elk geval uit naar een heroptreden van Wout Poels in Daags na de Tour om zijn zege van vorig jaar te verdedigen.

Foto: Wout Poels wint Daags na de Tour 2015 in Boxmeer
Fotocredits: © Arjan Broekmans 

www.daagsnadetour.nl
facebook.com/daagsnadetour
twitter.com/daagsnadetour


 

Terug naar nieuwsoverzicht