Ruim tweehonderd vrijwilligers in touw

Geplaatst woensdag 29 juni 2016

Een Daags na de Tour zonder vrijwilligers bestaat niet. Denk hierbij aan parcoursopbouwers, vlaggers, oversteekhulpen, programmaboekjesverkopers, motorrijders, veiligheidsfunctionarissen en nog veel meer. Zij zijn het cement in het Daags na de Tour-gebouw dat jaarlijks een dag na de finish van de Tour in Parijs staat als een huis.

Een blik op de lijst van vrijwilligers leert dat ze voor het merendeel van buiten Boxmeer komen. De vrijwilligers zijn allemaal leden van een club of vereniging. Met hun inzet helpen ze niet alleen de Boxmeerse wielerronde, ze spekken tevens de clubkas.

Een overzicht van de vrijwilligers die maandag en de dagen ervoor hun handen uit de mouwen steken en met hun inzet tevens de clubkas spekken:

Wielervereniging De Maaskant: 8 personen vlaggen
St Anthoniusgilde Sint Anthonis: 16 personen vlaggen
Wielerclub Mill: 22 personen opbouwen
Clubs Westerbeek: 5 personen opbouwen
Carnavalsvereniging Zagewetters Merselo: 16 personen opbouwen
Club motorrijders: 8 personen voorrijmotoren
Carnavalsvereniging De Knoepers Sambeek: 7 personen bewaking
Gilde Beugen: 4 personen toegang
Viva Musica Haps: 22 personen toegang
Harmonie Gaudete in domino Cuijk: 6 personen toegang
Verschillende clubs: 8 personen programmaboekjes
Heilig Bloedsgilde Boxmeer: 12 personen toegang


Daarbij zijn er enkele tientallen vrijwilligers die niet bij een club zijn aangesloten en geheel belangeloos hun bijdrage leveren. Zoals onder meer bestuurs- en technische commissie-leden. 

Meer informatie over de Daags na de Tour-vrijwilligers is verkrijgbaar bij Antoine de Haan: 06.17426054 of antoinedehaan@home.nl

Terug naar nieuwsoverzicht