Parkeerterrein wordt avonturenpark

Geplaatst dinsdag 19 juli 2016

BOXMEER - Daags na de Tour krijgt er maandag 25 juli een bijzondere attractie bij. Het plein aan de Burgemeester Verkuijlstraat in Boxmeer tegenover de Emté-super wordt tijdens de wielerronde omgetoverd tot een mini-avonturenpark voor kinderen, maar ook volwassenen kunnen er hun hartje ophalen.

Op een oppervlakte van 1500 vierkante meter mogen kinderen van 6 tot 12 jaar zich gaan uitleven op heuse crossmotoren. Het zijn evenwel geen herrie makende en benzinedampen verspreidende scheurijzers waar de kinderen op mogen plaatsnemen, maar op maat gesneden elektromotoren die stank- en geluidloos over het parcours rijden. Professionele begeleiders zorgen dat de kinderen in een speciale crossoutfit worden gehesen, compleet met crosshelm.

Vervolgens hup de motor op, waarna de gashendel open mag. “Maar wel op gecontroleerde wijze,” zegt Rob van Uden, bedrijfsleider van eeXparc, het elektrocrosspark dat aan de Zoetendaal in Wanroij is gehuisvest. “De snelheid van elke motor stellen we nauwkeurig af. Eerst rijden we stapvoets met de kinderen, waarna de snelheid langzaam wordt opgevoerd.” Het parcours is afgezet met dranghekken.

Tevens neemt EeXparc met elektromotoren voor volwassenen deel aan de reclamekaravaan die maandag 25 juli vanaf 19.30 uur door de Boxmeerse straten trekt.

Het eeXparc in Wanroij is het eerste elektrocrosspark in Nederland.

Voor de Max Verstappens onder de basisschoolkinderen wordt een moderne up to date-skelterbaan op het plein aangelegd. Ook hier zijn professionele begeleiders bij aanwezig om de Formule 1-coureurs van de toekomst in goede banen te leiden.

De derde attractie is er eentje voor jong en oud en torent letterlijk boven iedereen uit. RongenAktief uit Sint Anthonis zet op het plein een 7,5 meter hoge mobiele klimrots neer waar vier personen tegelijkertijd naar boven kunnen klauteren. Op de fraai vormgegeven kunstrots zijn diverse routes aangebracht met een uiteenlopende moeilijkheidsgraad. Natuurlijk gaat veiligheid voor alles. Dat geldt ook voor de klimwand die is uitgerust met een automatisch, gecertificeerd zekeringsysteem, waarmee de veiligheid voor de klimmer wordt gegarandeerd. Omdat de routes zijn voorzien van een startknop beneden en een stopknop boven kan iedereen de eigen klimtijd bijhouden. Alle tijden worden die dag bijgehouden. Op die manier kan eenvoudig worden bepaald welke klimmer die dag het snelste op de stopknop sloeg.

De klimrots is bedoeld voor jong en oud en is evenals elektromotoren en skelters gratis.
Op het plein is eveneens discotheek en horeca aanwezig. Om 13.00 uur opent het plein de ‘deuren’.

Terug naar nieuwsoverzicht