Bauke Mollema, Tom Dumoulin en Wout Poels starten maandag in Boxmeer

Geplaatst woensdag 20 juli 2016

Bauke Mollema, Tom Dumoulin en Wout Poels starten maandag in Boxmeer

BOXMEER - Bauke Mollema (TREK), de huidige nummer twee in de Tour, tweevoudig ritwinnaar Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) en Sky-meesterknecht Wout Poels staan maandag aan de start tijdens Daags na de Tour in Boxmeer.

Het Boxmeerse wielercomité had nadrukkelijk de pijlen op het succesvolle trio gericht.

De komst van Mollema had nogal wat voeten in de aarde. Uiteindelijk nam de Boxmeerse rondebaas Pierre Hermans het initiatief om ‘enkele dilemma’s te doorbreken’, zoals hij het verwoord. Om te voorkomen dat Mollema na de Tour geen enkel critererium zou gaan rijden, trad Hermans bij de onderhandelingen ook als woordvoerder op namens de criteriums van Surhuisterveen, Chaam en Wateringen.

Dat snelle samenwerkingsverband heeft tot het gewenste resultaat geleid: de wielerliefhebber kan Mollema direct na de Tour in Nederland aan het werk zien. Om te beginnen in Boxmeer waar de profs om 20.30 uur worden weggeschoten door de Boxmeerse cabaretier Guido Weijers. Ook Maarten Tjallingii, die afscheid neemt als prof, en de Tourrenners Dylan Groenewegen (tevens Nederlands kampioen), Stef Clement, Ramon Sinkeldam en Roy Curvers komen maandag naar Boxmeer.

Terug naar nieuwsoverzicht