Toppers naar Boxmeer: Dumoulin, Mollema én Poels komen

Geplaatst donderdag 21 juli 2016

Toppers naar Boxmeer: Dumoulin, Mollema én Poels komen

Bron: De Gelderlander | DG Maasland

BOXMEER - Daags na de Tour heeft alle drie de Nederlandse toppers uit de Ronde van Frankrijk vastgelegd. Tweevoudig etappewinnaar Tom Dumoulin, de nummer twee van het klassement Bauke Mollema (Trek) én Wout Poels (meesterknecht van geletruidrager Chris Froome bij Team Sky) verschijnen maandag aan de start van de 41ste editie van het wielercriterium.

Daarnaast strikte Boxmeer ook Roy Curvers, ploeggenoot van Dumoulin bij Giant-Alpecin. Eerder maakte Daags na de Tour al de komst van Stef Clement (IAM Cycling), Ramon Sinkeldam (Giant-Alpecin), Nederlands kampioen Dylan Groenewegen en de gestopte Maarten Tjallingii (beide LottoNL-Jumbo) bekend.

Olympische Spelen
De wens van de organisatie van Daags na de Tour is met het aantrekken van Dumoulin, Mollema en Poels ingewilligd. Boxmeer wil normaliter alle Nederlandse Tourrenners naar het Brabantse dorp halen, maar zette nu speciaal in op dit trio. Door de hogere kosten vanwege de goede prestaties deze Tour en de voorbereiding op de Olympische Spelen (zowel Dumoulin, Mollema als Poels doen mee aan de wegwedstrijd in Rio) was het nog maar de vraag of en welke van de drie renners naar Boxmeer zouden afreizen.

Onderhandelen
Uiteindelijk na veel onderhandelen, onder meer door initiatief van rondebaas Pierre Hermans, gaf Mollema net als Dumoulin en Poels ook het jawoord aan Daags na de Tour.

Lees ook: 
BAUKE MOLLEMA, TOM DUMOULIN EN WOUT POELS STARTEN MAANDAG IN BOXMEER

Terug naar nieuwsoverzicht