Tien Nederlandse Tourrenners en Tjallingii, Boom, Westra en Weening in Boxmeer

Geplaatst zondag 24 juli 2016

BOXMEER - Tien van de vijftien Nederlandse renners die aan de Tour van dit jaar begonnen, staan maandag in Boxmeer aan de start. Naast de toppers Wout Poels (Sky), Bauke Mollema (Trek) en de verrassend sterke Stef Clement (IAM Cycling) zijn dat Nederlands kampioen Dylan Groenewegen, Bert-Jan Lindeman, Timo Roosen (alle drie Lotto-Jumbo), Laurens ten Dam, Roy Curvers, Ramon Sinkeldam en Albert Timmer (alle vier Giant-Alpecin). 

Vanwege een polsbreuk die hij vrijdag in de Alpen opliep kan tweevoudig ritwinnaar Tom Dumoulin niet aantreden in Boxmeer. Maarten Tjallingii (Lotto-Jumbo), die in mei in Arnhem de bergtrui van de Giro d’Italia veroverde, begint in Boxmeer aan zijn afscheidstournee als profwielrenner. Ook de nodige profs die dit jaar geen Tour reden maar zich wel internationaal in de kijker reden, hebben hun deelname aan Daags na de Tour toegezegd. Zoals de Astana-rijders Lars Boom en Louis Westra. Westra won in het voorjaar de driedaagse van de Panne in België en werd vijftiende in Parijs-Nice. Van Roompot Oranje peloton kom Pieter Weening naar Boxmeer. De ervaren Fries won dit jaar de Ronde van Noorwegen en een etappe in de Ronde van Zwitserland.

Foto: Daags na de Tour 2015 | Arjan Broekmans

Terug naar nieuwsoverzicht