qr steun
sluiticoon

Extra meet en greet renners op groot podium, handtekeningenjagers naar de Baronie

Geplaatst maandag 29 mei 2017

BOXMEER - Handtekeningenjagers en pers die maandag 24 juli tijdens Daags na de Tour de tourhelden en andere profrenners en - rensters willen aanschieten, kunnen dat dit jaar niet doen bij sporthal het Hoogkoor. De sportaccommodatie wordt verbouwd. De permanence, de locatie waar de renners hun rugnummers ophalen en weer inleveren, is dit jaar gevestigd in hotel/restaurant de Baronie, op de hoek van de Stationsweg en Spoorstraat. Voor de komende Daags na de Tour staan meer nieuwigheden en noodzakelijke aanpassingen op stapel.

Natuurlijk worden achter de schermen van de Boxmeerse wielerronde al weer bergen werk verzet. Varen op de automatische piloot is er niet bij. Elk jaar steken zaken de kop op die hernieuwde aandacht verdienen. Daarbij is de organisatie jaarlijks doende vernieuwingen door te voeren om de ronde te verbeteren en te professionaliseren.

Om met de permanence beginnen: omdat sporthal het Hoogkoor tijdens de zomermaanden een grondige renovatie ondergaat is het gebouw tijdens Daags na de Tour niet beschikbaar. Dat wil zeggen dat de renners elders moeten inschrijven en douchen.

De handtekeningenjagers moeten voor een keer naar hotel-restaurant de Baronie aan de Spoorstraat. Want daar schrijven de renners zich dit jaar in en halen er hun rugnummers op. Voetbalvereniging Olympia’18 aan de Graafseweg stelt naar alle waarschijnlijkheid de douches beschikbaar voor de renners. “De maatregel is maar voor een jaar”, zegt bestuurslid Jan van den Heuvel. “Als de sporthal klaar is, gaan we met de permanence en douches terug naar die locatie.”

Voor het eerst sinds jaren ontbreekt op de Spoorstraat de tribune in de eerste bocht na de start- en finishlocatie. “We willen de plek rond de vip-tent wat meer uitstraling geven”, zegt rondebaas Pierre Hermans. “Op de plek van de tribune komt een verhoogd vip-terras met een tent. De mensen hebben zodoende prima uitzicht over de Spoorstraat met start en finish.” De grote vip-tent staat evenals voorgaande jaren op het begin van de Rembrandt van Rijnstraat, eveneens direct aan het parcours.

Een volgende aanpassing is de inrichting van de start- en finishlocatie op de Spoorstraat. Vorig jaar werden de jury- en comitéwagen aan de andere kant van de straat neergezet, de kant van café Cambrinus. Die opstelling beviel minder goed dan gedacht, zodat het oude vertrouwde beeld van voor de wijziging weer terugkeert. Jurybus en comitéwagen steken de straat weer over.

Om het publiek nog beter te bedienen, wordt een extra meet en greet met de beroepsrenners en de wielrensters ingepast. De mogelijkheid om alleen bij start- en finish kennis te maken met de mannen- en vrouwen-professionals vindt de organisatie wat magertjes. Daarom wordt ter hoogte van de Rochusrotonde aan het begin van de burgemeester Verkuijlstraat een mobiel podium geplaatst waarop de profs zich een tweede keer aan het publiek kunnen presenteren. De speaker van dienst houdt op het podium met enkele renners wat korte interviewtjes. De bedoeling is ook dat de profs op een bord op het podium hun handtekening zetten.

De tweede bedrijvenronde van Daags na de Tour, om de wisselbokaal Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg, zit al volgeboekt. Vorig jaar werd die ronde voor het eerst verreden.

Kocken Tweewielers uit Boxmeer won de trofee. Dit jaar rijden de deelnemers met transponders om zodoende iedereen te kunnen klasseren.

De organisatie legt dit jaar extra de nadruk op de vrouwenkoers. Alles wordt in het werk gesteld om het grootste deel van de vaderlandse top aan de start te krijgen. Dan staat ook meteen de wereldtop aan het vertrek, want de Nederlandse rensters delen op dit moment op deze aardbol op veel fronten de lakens uit.

Terug naar nieuwsoverzicht