Strijd zal fel zijn in tweede bedrijvenronde met opmerkelijke deelnemers

Geplaatst vrijdag 30 juni 2017

BOXMEER - Het feit dat de bedrijvenronde al was volgboekt, nog voordat het programma van Daags na de Tour bekend was, zegt genoeg. De animo voor deelname aan de BedrijvenBokaal Industriëie Kring is huizenhoog. 29 teams met elk drie renners staan maandag 24 juli om 15.45 uur aan de start op de Spoorstraat in Boxmeer.

En de wielerkoorts is hoog. Sommige bedrijven spoken al maanden met het winnen van de BedrijvenBokaal door het hoofd. Wie volgt Carlo Hendriks uit Boxmeer op? Hij was vorig jaar in de eerste editie van de bedrijvenronde na een korte solo de sterkste. Zijn team Kocken Tweewielers won tevens het ploegenklassement.

Hendriks doet weer mee met de ploeg van Kocken en zal alles in het werk stellen de prestatie van vorig jaar te herhalen.

Misschien is Kenny van Hummel wel de meest opmerkelijke deelnemer. De oud-prof iuit s opgenomen in de ploeg van Fietswereld Milsbeek. Eigenaar van de tweewielerzaak is Rene Zeegers die zichzelf ook een plaatsje in de ploeg heeft toebedeeld. Zeegers reed jaren geleden als amateur veel wedstrijden. Van Hummel uit Elden nam in 2009 deel aan de Tour en werd door de Franse sportkrant L’Equipe uitgeroepen tot De slechtste klimmer ooit. Zijn bijnaam tijdens zijn wielerloopbaan was Kamikaze Kenny.

De ploeg van Fitland is een familie-aangelegenheid. De Cuijkse broers Remco (35 jaar), Jarfon (42) en Ivo Muyris ( 40) verdedigen de Fitland-kleuren. Opmerkelijk is dat Ivo Muyris pas dit jaar een racefiets heeft aangeschaft. “Maar ik sport veel”, zegt Ivo die alle vertrouwen heeft in een goede afloop. “De oudste Jarfon is op de fiets wel de fanatiekste.” Waarom ze alle drie voor dezelfde ploeg rijden?

“Omdat Remco bedrijfsleider is van de Fitland-vestiging in Boxmeer. Hij wilde graag met de ronde meedoen en vroeg ons erbij.”

De afstand van twintig kilometer zal ervoor zorgen dat de strijd hard zal worden. De verwachting is dat het veld al na de eerste ronde flink uiteen zal zijn geslagen. Om het de jury niet al te lastig te maken, rijden alle deelnemers met transponders.

Terug naar nieuwsoverzicht