Zonder technische mannen geen ronde

Geplaatst vrijdag 30 juni 2017

De technische jongens van Daags na de Tour zijn al enkele dagen in touw met de opbouw van het wielerparcours. Dat ze dat al vele jaren achtereen doen, wil niet zeggen dat het daarom een eenvoudig klusje is. Van het hele parcours is een plattegrond gemaakt met waar wel spandoek moet hangen, waar welke reclameboog moet staan, waar de oversteekplaatsen zijn, waar precies de tribunes moeten staan, de start- en finishlocatie moet precies volgens schema worden ingericht en de dranghekken moeten over het twee kilometer lange parcours worden verdeeld. En dan vergeten we nog heel veel. Zonder deze mannen, geen ronde.

Op de foto is zichtbaar dat de finishstraat, in normale tijden de Spoorstraat, al de herkenbare Daags na de Tour-vorm aanneemt.

Terug naar nieuwsoverzicht