Complete Nederlandse vrouwentop start in Boxmeer

Geplaatst vrijdag 14 juli 2017

BOXMEER - Kersvers Giro Rosa-winnares Anna van der Breggen uit Zwolle, gaat het maandag 24 juli in Boxmeer niet cadeau krijgen. De tien beste Nederlandse rensters staan bij Daags na de Tour aan de start. Noem een naam en ze is er.

Veelvuldig wereld - en Olympisch kampioene Marianne Vos hoeft geen nadere introductie. Ook Annemiek van Vleuten, die in Italië Van der Breggen zwaar op de huid zat en in Brazilië een zekere Olympische titel in rook zag opgaan na een zware val, behoort tot de wereldtop. Zij verdedigt in Boxmeer haar zege van vorig jaar. Nederlands kampioene Chantal Blaak komt naar Boxmeer, alsmede oud-wereldkampioene tijdrijden Ellen van Dijk. Veelwinnaar en sprintkanon Kirsten Wild geeft acte de presence, samen met Amy Pieters, Roxanne Knetemann, Sophie de Boer en Floortje McKaij. Ook de regio-rensters Britt Teunissen (Ysselsteyn) en Puck Moonen (Liempde) schuiven aan in Boxmeer. Daarnaast maken diverse buitenlandse rensters dit jaar deel uit van het vrouwenpeloton.
 

Wereldklasse
Ze worden om 16.45 uur weggeschoten. Maar niet voordat ze zich hebben gepresenteerd aan het publiek tijdens een speciale meet en greet op een podium bij de Rochusrotonde waar ze een deelnemerslijst ondertekenen. De podium-meet en greet is een noviteit in Daags na de Tour. Ook de profs worden op die manier aan het publiek voorgesteld. De kans dat de speaker van dienst op dat podium de toppers eventjes een microfoon onder de neus duwt is groot.

Rondebaas Pierre Hermans is apetrots op de hoge kwaliteit van het vrouwenpeloton. “We willen op deze manier onze waardering tonen voor het Nederlandse vrouwenwielrennen. De prestaties van de rensters zijn van wereldklasse. Maar in de pers is de aandacht navenant. Het is toch te gek dat nergens op de tv de topprestatie van Anna van der Breggen te zien was. We willen ze hier een hart onder de riem steken en ze de aandacht geven die ze verdienen. En met Van der Breggen in het roze gaan we er in Boxmeer een prachtig wielerfeest van maken.” 

Terug naar nieuwsoverzicht