In spoor Bauke Mollema alle Nederlandse Tourrenners naar Boxmeer

Geplaatst dinsdag 18 juli 2017

BOXMEER - Bauke Mollema staat maandag 24 juli aan de start in Boxmeer. In zijn spoor komen ook al andere Nederlandse Tourdeelnemers van dit jaar naar Daags na de Tour. Alleen Robert Gesink, die herstelt van een valpartij in Frankrijk, is er niet bij.

Natuurlijk mag Mollema in het eerste Nederlandse criterium na de Tour niet ontbreken. De wijze waarop hij zondag de vijftiende etappe in Le Puy en Velay won, was indrukwekkend. Zijn heldenstatus, die al op orde was, kreeg met zijn huzarenstukje een flinke boost.

Boxmeer houdt van helden, houdt dus van Mollema.

Over huzarenstukjes gesproken; niet alleen Tourheld en TREK-renner Mollema staat 24 juli aan de start, ook alle andere Nederlandse Tourdeelnemers starten (op Gesink na) in Boxmeer.

Dat zijn Dylan van Baarle (Cannondale), Mollema’s ploeggenoot Koen de Kort, de Lotto-Jumbo-renners Jos van Emden (die zondag 9 juli uitviel) Timo Roosen, Tom Leezer en Dylan Groenewegen, van Sunweb komen Nederlands kampioen Ramon Sinkeldam, Mike Teunissen, Roy Curvers, Albert Timmer en Laurens ten Dam, Katusha-coureur Maurits Lammertink en Marco Minnaard van de Wanty-ploeg.

Aanvoerder van de Sunweb-ploeg in Boxmeer is natuurlijk Tom Dumoulin. De Giro-winnaar van dit jaar komt zijn roze trui aan het Daags na de Tour-publiek laten zien.

Van de Nederlandse Tourdeelnemers waren Gesink en Groenewegen, de Nederlands kampioen van vorig jaar, na Mollema nog het dichtst bij een etappezege. Groenewegen werd al een keer tweede en derde achter het in de eerste twee Tourweken ongenaakbare Duitse spurtkanon Marcel Kittel. Als Groenewegen de Alpen overleeft, kan hij alsnog gaan toeslaan op de Champs Élysées. Gesink werd in de zevende etappe tweede.

Rondebaas Pierre Hermans is een trots man: “We hebben woord gehouden. Boxmeer draagt de Nederlandse Tourrenners een warm hart toe. Zij hebben in principe voorrang op de buitenlandse renners. Dat hebben we waargemaakt. Jammer dat Robert Gesink er niet bij kan zijn. Met dit topveld gaan we het doen. En dan hebben we het nog niet gehad over het vrouwenpeloton met de beste rensters van Nederland.”

Terug naar nieuwsoverzicht