Bram Tankink neemt maandag afscheid in Boxmeer

Geplaatst zondag 29 juli 2018

BOXMEER - Bram Tankink (LottoNL Jumbo) hangt na dit seizoen zijn racefiets in de wilgen. Maandag neemt Boxmeer afscheid van de immer goed geluimde 39-jarige Haaksbergenaar die aan zijn zeventiende profjaar bezig is.

Tankink (39) reed negen keer de Tour de France en haalde acht keer het einde in Parijs. Dit jaar volgde hij de Tour vanaf de bank. Tankink was onder meer prof bij Quick Step, Rabobank, Belkin en LottoNL-Jumbo en vervulde al die jaren de rol van superkecht. Een veelwinnaar was hij daarom niet. Hij stond tot op heden twee keer op de hoogste podiumtrede: na aan etappezege in de Ronde van Duitsland en de winst in de Belgische wedstrijd GP JP Jef Scherens.

In Boxmeer komt hij zijn ploeggenoten Dylan Groenewegen, Steven Kruijswijk en Antwan Tolhoek tegen die kunnen terugkijken op een heroïsche Tour die de ploeg drie ritzeges en veel publiciteit opleverde. Op een haar na werd het podium gemist in Parijs. Primoz Roglic moest na de tijdrit van zaterdag zijn derde plaats overdoen aan Chris Froome. Tankink woont inmiddels in het Belgische Lanaken, heeft drie dochters en in Wieler Revu schrijft hij de column Bijtanken.

De profs worden maandag in Boxmeer om 20.15 uur weggeschoten.

Foto: LottoNL Jumbo website

Terug naar nieuwsoverzicht