Horeca pakt extra stevig uit

Geplaatst dinsdag 23 juli 2019

Indrukwekkend nevenprogramma Daags na de Tour op zes horeca-pleinen

BOXMEER - Als de organisatie van Daags na de Tour ervoor zorgt dat de toppers van de internationale wielerwereld naar Boxmeer komen, dan gaan wij niet laconiek achterover hangen. Dan gaan wij ervoor zorgen dat alle tienduizenden zich ook op andere manieren kunnen vermaken, samen maken we een compleet feest. Dat is de redenering van de Boxmeerse horeca-ondernemers, die er opnieuw gezamenlijk en eensgezind hun schouders onder hebben gezet.

Op zes pleinen zorgen de horeca-ondernemers voor vermaak. Met het oog op alle veiligheids- en anderea organisatorische aspecten vond het eerste overleg met organisatie en gemeente al begin dit jaar plaats. “Dat overleg is goed en vruchtbaar”, zegt Sven Janssen (Riche en De Bock) die met Guido Heutink (De Piek en De Baronie) de Boxmeerse horeca vertegenwoordigt in de organisatie van het wielerfenomeen in Boxmeer.

Op het Titus Brandsmaplein, tegenover Jan Linders, bouwen de evenementen-ondernemers Jos Nabuurs en Kees van den Heuvel het Zollerhofplein op, genoemd naar het gelijknamige bier dat zij importeren. Café ’t Centrum haalt Duo Uniek naar Boxmeer. Even verderop zal namens La Bamba en Riche Freddie Morera het publiek vermaken, terwijl na het grote succes van de kermisdagen ook het 23-plus-café daar weer de deuren zal openen.

Om de menigte op het Raadhuisplein in de juiste feeststemming te brengen, speelt daar voor De Bock onder twee grote overkappingen de band Rich and Famous. Op de Rochusrotonde, voor café De Piek komen de oude bekenden van Wir Sind Spitze weer, dit jaar ondersteund door zanger Kafke. Tussen Riche en De Piek richt De Douairière weer een feestplein in. “We zetten hier bewust geen band neer”, zegt Nikki Ronnes van De Douairière. “We proberen de acts een beetje op elkaar af te stemmen. De Piek en De Bock een band, wij gaan feest maken met een mooie 80- en 90-show.” Hij benadrukt de goede samenwerking in Boxmeer, die Janssen en Heutink ook al roemen. “Dat hoor je in veel andere plaatsen anders. Vaak haat en nijd. Deze sfeer maakt Boxmeer sterk, mogen we met organisatie en gemeente trots op zijn.”

De gezamenlijke horeca-ondernemers dragen ook financieel bij aan de ronde zelf. Dat is mogelijk omdat de consumptieprijs deze dag hoger ligt. Voor het publiek mag dat geen probleem zijn, want daardoor is de entree gratis. En dat daar iedereen blij mee is, blijkt ook wel uit het weer sterk groeiende aantal bezoekers de laatste jaren. Met mooi weer en goed presterende Nederlandse wielrenners in de Tour de France zou dat bezoekersaantal dit jaar wel eens wéér hoger kunnen zijn dan vorig jaar.

Sven Janssen: “Het weer en de prestaties van de renners hebben we niet in de hand. Dat risico hebben we nou eenmaal, de ene keer zit het mee, een andere keer heb je geluk. Voor de rest doen wij als horeca-ondernemers samen wat we kunnen om er weer een prachtig feest van te maken.”

Terug naar nieuwsoverzicht