Huldiging professor Bart Kiemeney voor ‘zijn’ Tour

Geplaatst dinsdag 23 juli 2019

BOXMEER/NIJMEGEN - Vlak voor de start van de profwielrenners wordt professor Bart Kiemeney, hoogleraar kankerepidemiologie aan het Radboudumc, maandag in Boxmeer gehuldigd. Dat gebeurt rond 19.15 uur tijdens de meet en greet van de profs. Dat gebeurt niet zomaar.

Bart uit Haps finisht tijdens deze enerverende Tourweken elke dag voor Geraint Thomas. Zelfs vóór Steven Kruijswijk. Dat kan omdat hij één dag voor het Tourpeloton uit fietst. Kiemeney, voorzitter van het Radboud Oncologie Fonds, fietst alle etappes van de Tour de France. Van Brussel naar Parijs, met een Tour-omweggetje van 3500 kilometer via de Vogezen, Alpen en Pyreneeën. Waarom? Om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Elke euro gaat gegarandeerd naar onderzoek in het Radboudumc. Je kunt er mooie prijzen mee winnen, zoals een gesigneerd Ajax shirt van Frenkie de Jong of een gesigneerd shirt van Tom Dumoulin. Plannen voor baanbrekend onderzoek liggen klaar. Met uw donatie worden ze uitgevoerd.

“Ik ben als onderzoeker hartstikke goed in geld opmaken”, zegt Bart. “Een gemiddeld project kost al snel een half miljoen en ik heb er nogal wat gehad. Toen ik de vraag kreeg om voorzitter van het Radboud Oncologie Fonds te worden, vond ik dat ik me ook maar eens moest inzetten om middelen voor kankeronderzoek te werven in plaats van alleen maar te gebruiken.”

Hij hield woord.
De laatste berichten zijn dat Bart nog steeds in ‘koers’ is en woensdag aan het zware Alpen-drieluik is begonnen. De eerste dag doorstond hij. Zaterdag hoopt hij in Parijs te finishen.
Voor alle infomatie over de Tour van Bart: www.tourdefrancevanbart.nl

Terug naar nieuwsoverzicht