Erik Breukink schiet opvolger Mike Teunissen weg

Geplaatst woensdag 24 juli 2019

BOXMEER - De profs die maandag 29 juli Daags na de Tour betwisten, worden om 19.45 uur weggeschoten door Erik Breukink.
Dat is niet zomaar.

Breukink was, voordat Mike Teunissen op 6 juli in Brussel de gele trui veroverde, de laatste Nederlandse wielrenner die 'geel' droeg. Toen moest Tom Dumoulin nog geboren worden, Ruud Lubbers was minister-president, de Berlijnse Muur stond nog fier overeind en Gerard Joling voerde de top-40 aan met No More Bolero's. Precies dertig jaar en vijf dagen later nam Teunissen de gele kroon over van Erik Breukink. Ysselsteyner Teunissen is de achttiende Nederlander in de historie die geel droeg. Alle reden voor de Boxmeerse organisatie om Breukink naar Daags na de Tour te halen om zijn opvolger met de rest van zijn collega's weg te schieten. Breukink won in zijn carriëre vier Tourritten en werd derde in de Tour van 1990. In de Ronde van Italië haalde hij twee keer het podium: tweede in 1988, derde in 1987.

Foto: selfie

Terug naar nieuwsoverzicht