Teunissen, Mollema, Bol en De Kort naar Boxmeer

Geplaatst woensdag 24 juli 2019

BOXMEER | Mike Teunissen is de eerste Nederlandse Tourrenner die de organisatie van Daags na de Tour contracteerde voor de Boxmeerse profronde op maandag 29 juli. Al in de eerste Tourweek stond de Ysselsteynse wielerheld, die na winst in de eerste Tourrit in Brussel het geel aan mocht trekken, bovenaan de lijst van Daags na de Tour-voorzitter Pierre Hermans. hij heeft ook Bauke Mollema en Koen de Kort (Trek-Segafredo) en Cees Bol (Sunweb) heeft vastgelegd. 

Rondebaas Hermans vindt het niet meer dan logisch dat Teunissen in Boxmeer aan het vertrek staat. "Hij heeft twee dagen het geel gedragen en daarmee een prestatie geleverd die wel al lang niet meer hebben gezien", stelt Hermans. "Maar als hij niet in de picture had gestaan, hadden we Mike gecontracteerd. Hij komt uit Ysselsteyn, ons achterland, zo'n renner moeten we gewoon hebben."

Hermans laat weten dat het Boxmeerse peloton nog meer renners van naam en faam gaat herbergen. "We zetten ook vol in op Dylan Groenewegen en Steven Kruijswijk. Maar voordat dat dat bekend is, zal het waarschijnlijk al weekend zijn. Dat is de trend van de laatste jaren." Het honorarium dat Daags na de Tour neertelt voor de renners is afhankelijk van de prestaties in de Tour. Groenewegen heeft nog uitzicht op een ritzege (de slotetappe in Parijs) en Kruijswijk is volop in de race voor het podium. "Als Kruijswijk het geel wint, maakt hij ons arm", zegt Hermans. "Maar de financiële consequenties zijn voor latere zorg."

Natuurlijk staat ook de uit Blitterswijck afkomstige Wout Poels (Ineos), die de gele trui-kanshebbers Geraint Thomas of Egan Bernal aan de Tourzege moet helpen, op het lijstje van Hermans. Voor Poels geldt volgens Hermans hetzelfde als Teunissen: "Wout komt uit de buurt. Die moet gewoon in Boxmeer fietsen."

Al vele jaren is het adagium van Daags na de Tour om in elke geval alle Nederlands Tourrenners te contracteren. Dat wil zeggen dat Hermans zijn pijlen dit jaar dus ook richt op Dylan van Baarle (Ineos) en Sebastian Langeveld (EF). Nikki Terpstra (Direct Energy) en Wilco Kelderman (Sunweb) die beiden inmiddels uit de Tour zijn gestapt, kunnen door blessures niet in Boxmeer starten.

Foto: Mike Teunissen in gezelschap van de Boxmeerse rondebaas Pierre Hermans (links) en Daags na de Tour-bestuurslid Twan Poels, die de renner een dag voor de Tourstart in Brussel bezochten.

Terug naar nieuwsoverzicht