Steven Kruijswijk, Dylan Groenewegen en Mike Teunissen starten a.s. maandag in Boxmeer

Geplaatst donderdag 25 juli 2019

Negen Nederlandse Tourrenners maandag aan start bij Daags na de Tour

BOXMEER - De drie Nederlandse Jumbo Visma-renners Steven Kruijswijk, Dylan Groenewegen en Mike Teunnissen staan maandag aan de start bij de Boxmeerse profronde. De Boxmeerse organisatie heeft negen van de elf Nederlandse Tourrenners gecontracteerd.

Groenewegen en Teunissen wonnen elk een etappe, Kruijswijk maakt deze Ronde van Frankrijk nog kans op alle drie de podiumplaatsen. Naast het Jumbo-trio, heeft rondebaas Pierre Hermans ook Wout Poels en Dylan van Baarle (beiden Ineos), Bauke Mollema en Koen de Kort (Trek-Segafredo), Cees Bol (Sunweb) en Sebastian Langeveld (EF) vastgelegd. De Tourrenners Niki Terpstra en Wilco Kelderman, die eerder de Tour verlieten, zijn er vanwege blessures niet bij in Boxmeer.

“De klus is geklaard”, aldus een erg tevreden Hermans. “Het is elk jaar weer schipperen en puzzelen om het plaatje van de ronde compleet te krijgen. Dat is ons dit jaar weer gelukt. Meer dan dat. Want mocht Kruijswijk het geel naar Parijs brengen, waar wij allemaal vurig op hopen, dan staat hij in zijn gele trui in Boxmeer aan de start.”

Er is sowieso een beetje geel te bewonderen. Teunissen showt zijn gele trui die hij in de eerste Tourrit in Brussel veroverde. Het was toen dertig geleden dat Erik Breukink als laatste Nederlander het geel droeg.

Mooi detail: Breukink is in Boxmeer aanwezig om voor zijn opvolger Teunissen en collega’s het startschot te lossen.

Dat de klus ‘meer dan geklaard is’, daarmee doelt Hermans ook op de vrouwenwedstrijd waarbij alle Nederlandse toprensters aan de start staan: Annemiek van Vleuten, Anna van der Breggen, Marianne Vos, Lorena Wiebes, Ellen van Dijk, Lucinda Brand, Kirsten Wild, Amy Pieters en Floortje Mackaij. Alleen Chantal Blaak ontbreekt.

Terug naar nieuwsoverzicht