broers ook in Boxmeer

Geplaatst zondag 28 juli 2019

BOXMEER - Met het contracteren van Nederlands kampioen bij de profs Fabio Jakobsen (Deceuninck Quick-Step), de broers Danny (Jumbo Visma) en Boy van Poppel (Roompot) en Roy Curvers (Team Sunweb), is het profpeloton van Daags na de Tour zo goed als compleet. 

Mogelijk dat Jos van Emden (Jumbo Visma) nog naar Boxmeer komt, maar dat is onzeker. In totaal staan er maandag 29 juli zo’n veertig profs in Boxmeer aan de start. Rondebaas Pierre Hermans is ervan overtuigd hiermee aan alle wensen van de wielerliefhebber tegemoet te zijn gekomen.

Het peloton wordt 20.00 uur weggeschoten door Erik Breukink die dertig jaar lang de laatste Nederlandse gele trui-drager was. Totdat Mike Teunissen tijdens deze Tour de France de openingsrit op naam schreef en het geel mocht aantrekken. 

Al eerder was bekend dat Teunissen de profronde van Boxmeer gaat rijden. Dat doen ook zijn Jumbo Visma-collega’s Dylan Groenewegen (ritwinnaar) en Steven Kruijswijk die naar alle waarschijnlijkheid als derde de Tour gaat beëindigen. Ook Wout Poels en Dylan van Baarle (beiden Ineos), de Trek-Segrafedo-renners Bauke Mollema en Koen de Kort, Cees Bol (Team Sunweb) en Sebastian Langeveld (EF) starten in Boxmeer.

Voordat het startschot klinkt worden de Tourritwinnaars gehuldigd, samen met Giro-winnares Annemiek van Vleuten. Via livestream is het mogelijk het programma van Daags na de Tour gedurende de gehele dag te volgen, zowel op internet als op vier grote beeldschermen rondom het parcours.

Terug naar nieuwsoverzicht