Oud-prof Jan Krekels ‘opent Boxmeerse Walk of Fame

Geplaatst maandag 18 juli 2022

BOXMEER | Tijdens de coronajaren, toen Daags na de Tour twee keer op rij niet door kon gaan, zat de organisatie niet stil. Vooral Jan Peters niet. Hij ontwikkelde op eigen initiatief een heuse Walk of Fame. De Limburger Jan Krekels, winnaar van Daags na de Tour in 1978, opent maandag de Boxmeerse Sterrenstraat. 

In de Steenstraat, tevens de belangrijkste winkel- en horecastraat van Boxmeer en onderdeel van het wielerparcours, liggen 34 tegels met daarop de namen van alle oud-winnaars van Daags na de Tour die tot maandag 45 keer is verreden. Omdat meerdere renners meerdere keren wonnen, liggen er 34 stenen plaquettes. Natuurlijk wordt jaarlijks de Sterrenstraat uitgebreid. 
Op de site Daags na de Tour staat veel meer informatie over de Walk of Fame. Zoals de namen van de 34 winnaars. Door op een naam te klikken wordt een overzicht vertoond van de belangrijkste zeges van de desbetreffende (oud)renner. 

Zoals van Jan Krekels die prof was van 1969 tot 1978 en in 1971 de negentiende etappe in de Ronde van Frankrijk won. Dat deed hij in het shirt van Goudsmit-Hoff met de roemruchte ploegleider Kees Pellenaars aan het roer. Krekels meest bijzondere wapenfeit is toch de gouden medaille die hij in 1968 behaalde tijdens de Olympische Spelen van Mexico-City. Daar won hij samen met Fedor den Hertog, René Pijnen en Joop Zoetemelk de honderd kilometer ploegentijdrit. Een loodzware discipline die inmiddels niet meer bestaat. 

De Walk of Fame ofwel de Boxmeerse Sterrenstraat, wordt rond 17.00 uur tijdens de vrouwenkoers door Krekels ‘onthuld’. Ook Peters, rondebaas Pierre Hermans en enkele oud-profs die de ronde bezoeken, zijn erbij aanwezig. 

Terug naar nieuwsoverzicht