Na twee coronajaren alsnog 46ste Boxmeers wielerspektakel 

Geplaatst maandag 28 maart 2022

BOXMEER - Twee jaar lang hebben Boxmeer en de wielerliefhebbers van heinde en verre het noodgedwongen zonder Daags na de Tour moeten doen. De coronapandemie gooide roet in het eten. Maar maandag 25 juli gaat alsnog de 46ste profronde van Boxmeer van start. Voor het eerst sinds 2015 staat skeeleren weer op het programma. 

Profs en skeeleraars bij Daags na de Tour

De 46ste editie van Daags na de Tour die in 2020 op maandag 20 juli zou worden verreden, ging om twee redenen niet door: vanwege de coronamaatregelen en omdat de Tour de France door covid-19 naar september werd verplaatst. De Boxmeerse profronde had dat jaar alsnog op maandag 21 september gehouden kunnen worden. Maar na veel wikken en wegen ging er toch een streep door de ronde. Voor het eerst na 45 jaar kwamen een dag nadat de Tour de France in Parijs eindigt, geen profrenners naar Boxmeer. In 2021 waren de coronamaatregelen in juli nog dusdanig streng dat de 46ste editie voor het tweede jaar op rij werd doorgeschoven. 

Voor dit jaar staat alle seinen op groen. Rondevoorzitter Pierre Hermans ziet het allemaal optimistisch tegemoet. “We zijn nu wel klaar met het virus, de organisatie is al druk doende met 25 juli. Het is geweldig om te zien dat twee jaar zonder de ronde, iedereen toch het geloof erin is blijven houden. De technische commissie is nooit bij de pakken neer gaan zitten en heeft al die tijd de materialen op orde gehouden en zelfs kunnen verbeteren en aanvullen. Om het parcores er nog professioneler en aangekleder uitte laten zien. Het bestuur heeft al die tijd steun kunnen bieden, en wat zeker zo belangrijk is, de sponsoren zijn ons vrijwel allemaal trouw gebleven. We hebben de rij zelfs uit kunnen breiden. zeker is daarom ook dat de wielerliefhebber op 25 juli zijn hart op kan halen in Boxmeer. Iedereen heeft er gewoon heel veel zin in.” 

Het programma ziet er als volgt uit:
12.30 uur: Sportklasse 60 km
14.15 uur: Skeelerwedstrijd
15.30 uur: BedrijvenBokaal/Funklasse 24 km
16.15 uur: Meet en Greet vrouwen
16.45 uur: Start Vrouwenwedstrijd 60 km
18.30 uur: Show- en Reclamekaravaan
19.30 uur: Meet en Greet professionals
20.00 uur: Start profs 80 km

Wielrennen blijft natuurlijk Daags na de Tour domineren,  zegt Hermans. “Maar  ook de skeeleraars keren dit jaar weer in Boxmeer terug. Het blijkt dat de top van Nederland het liefst hier elk jaar wil rijden. We kunnen niet altijd aan dat verzoek voldoen. Soms moeten we andere keuzes maken.”

Al enkele jaren op rij verschijnt tijdens Daag na de Tour ook de vrouwentop van Nederland aan de startstreep op de Spoorstraat. Het geval wil evenwel dat op zondag 24 juli de Tour de France voor vrouwen in Parijs start. In 2009 was voor het laatste dat de Tour voor vrouwen werd verreden. Dat wil zeggen dat een deel van Nederlandse rensters niet in Boxmeer kan starten. “Maar we laten ons daardoor niet uit het veld slaan”, zegt Hermans. “Wie niet in Parijs start willen we naar Boxmeer halen. Daarbij heeft bestuurslid Twan Poels, die voor een groot deel het rennersveld regelt, al overleg gehad om de veldrittoppers van Nederland in Boxmeer aan de start te krijgen. Zoals bekend is Nederland in het mondiale veldrijden bij de vrouwen bijna onverslaanbaar.”

Het ligt in de bedoeling om ook dit jaar weer grote beeldschermen langs het parcours te plaatsen, waarop de wedstrijden live te volgen zijn.

De Boxmeerse ronde vindt dit jaar voor het eerst plaats onder de vlag van de gemeente Land van Cuijk. Was eerder de gemeente Boxmeer op allerlei fronten belangrijk voor de organisatie van Daags na de Tour, het Land van Cuijk heeft bij monde van interim-burgemeester Wim Hillenaar al te kennen gegegeven de Boxmeerse ronde met dezelfde warmte te zullen omarmen. 

Sponsoren
Nu Boxmeer deel uitmaakt van het Land van Cuijk is het voorstelbaar dat ook ondernemers in de nieuwe gemeente Daags na de Tour willen ondersteunen. Dat kan op verschillende manieren. Wie daar meer informatie over wil kan contact opnemen met de bestuursleden Jan van den Heuvel of Pierre Hermans:  j.vdheuvel@daagsnadetour.nl of p.hermans@daagsnadetour.nl

Daags na de Tour 2022
Maandag 25 juli 2022
www.daagsnadetour.nl

Terug naar nieuwsoverzicht