Feesten tijdens de ronde is een tour op zich

Geplaatst vrijdag 08 juli 2022

De Boxmeerse horeca pakt als grootste sponsor van Daags na de Tour groots uit

Zie ook: Feest- en Horecaprogramma 2022

De Boxmeerse horeca staat na twee droge coronajaren zonder Daags na de Tour ongeduldig te trappelen om breder dan ooit uit te pakken. En dat gebeurt maandag 25 juli (en ook in het weekeinde ervoor) dan ook. De bezoekers aan het wieler- (en skeeler)spektakel kunnen op een achttal locaties langs het parcours hun hartje ophalen. 

Terwijl de wielrenners, skeeleraars en de deelnemers aan de Bedrijvenbokaal en de reclamekaravaan in de loop van de dag en avond op het bijna twee kilometer lange parcours voorbijtrekken, hoeven de toeschouwers geen honger en dorst te lijden. Op verschillende plekken gaat dat gepaard gaan met aanstekelijke (live)muziek in allerlei soorten en maten. 

Wie die dag een wandeling langs het parcours maakt, te beginnen bij de start- en finishboog op de Spoorstraat, komt de volgende horecagelegenheden tegen: 

Vlakbij de streep en de jurywagen ligt café Cambrinus. Een bruin buurtcafé waar troubadour Leo de Vlieger direct nadat de laatste prof de streep is gepasseerd zijn gitaar voor de dag haalt. Een paar uur lang vermaakt hij het publiek met meezingers op het buitenterras. Bij slecht weer krijgt hij binnen een podium. 

Vervolgens is het even doorstappen naar het Titus Brandsmaplein waar Pub Esser en FunPro voor allerlei vermaak zorgen. Pub Esser verandert de locatie voor een dag in het grootste familieplein van Boxmeer. FunPro zorgt voor ‘super vette’ attracties, waar kinderen vanaf 13.00 uur gratis gebruik van kunnen maken. De ouders kunnen toekijken vanaf een terras met honderd zitplaatsen. De Vinylboys zorgt op een podium voor dansbare muziek voor jong en oud. Voor een natje en een droogje zorgt een speciaalbierbar en Mr Potato.  

Wat verderop pakt café/zaal ’t Centrum (misschien wel het bruinste café van Boxmeer) breed uit met onder andere live muziek. Op een buitenpodium vermaakt Marie en de Maries het publiek (dat niets tekort hoeft te komen) met een bijzonder soort feestmuziek. 

Ook op de Steenstraat, een honderdtal meters verderop, slaan Hotel Restaurant Riche, La Bamba en De Generaal de handen ineen. En hoe. Ze maken er samen voor het eerst een Weekendje Daags na de Tour van. De feestlocatie is het Wilhelminaplein, waar de renners maandag 25 juli bijna dwars overheen fietsen. Zaterdagavond  23 juli maakt DJ Galaga, één van Nederlands bekendste allround DJ’s, het plein onveilig, samen met DJ Bramble. Zondagmiddag 24 juli treedt vanaf 15.00 uur Anouk-tributeband Nina op. Maandag 25 juli tijdens de ronde is het een komen en gaan van artiesten. Het wordt daar een urenlang feest met de DJ’s Joost en Johnny Loco en de zangers Marvin de Geest, Lesley Rosbach en Dave de Graaf die het Hollandse lied vertolken.  

Het Raadhuisplein wordt voor een groot deel in beslag genomen door Brasserie De Bock die daar een buitenpodium bouwt waar live band  Anderkovver een staaltje muzikaliteit met een vleugje humor en een toefje chaos ten beste geeft. Ook dj Bramble ontbreekt niet. Hij is geen onbekende in Boxmeer. Op 25 juni, tijdens Boxmeerse kermis, zette hij Cantina La Bamble op zijn kop, zaterdag 23 juli deed hij hetzelfde met het Wilhelminaplein. 

Nieuw langs het parcours is café Die Kneipe aan het Raadhuisplein. Een op Duitse leest geschoeide kroeg die banden heeft met Sigmaringen in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Sigmaringen is de zusterstad van Boxmeer. Daar worden Zoller-Hof bieren gebrouwen, verkrijgbaar in Die Kneipe, waar ook Schnitzel en Bratwurst niet ontbreken.

Buurman Grand Café De Douarière gaat los als vanouds. Op het zebrapad naast het gemeentehuis wordt weer een modern podium gebouwd waar een live band en een DJ een plek krijgen. 

Nieuw bij De Douarière is een groot buitenterras achter de zaak dat tijdens de ronde geopend is. Het terras is ook aan de achterkant te bereiken via de weg tussen Aldi en sporthal het Hoogkoor. 

De finish is in zicht, de spurt is ingezet. Bij het begin van Spoorstraat, waar een eind verderop de eindstreep is getrokken, ligt de Rochusrotonde. Daar staat een groot podium waar een DJ en live band Jackfire alle remmen losgooien: ‘Een unieke, energieke en verpletterende live show met duivels stevige rocktracks, afgewisseld met engelachtige ballads’, laat Jackfire weten. 

Terug naar nieuwsoverzicht