qr steun
sluiticoon

Rijdt geletruidrager van de toekomst al in Boxmeer?

Geplaatst woensdag 19 juni 2024

BOXMEER – Ready2Race Dikke Banden Race ‘s middags tijdens Daags na de Tour voor alle kinderen van vijf tot en met twaalf jaar. Hiervoor werkt de organisatie van het wielerspektakel samen met Team Visma | Lease a Bike. Voorzitter Pierre Hermans kijkt er naar uit. “Misschien rijdt de geletruidrager van de toekomst wel in Boxmeer!”

Kinderen kunnen op maandag 22 juli aanstaande dus Daags na de Tour rijden. Hermans legt uit dat het onderdeel om 14.15 uur start en hiermee de vervanger is van de skeelerwedstrijd. “Op deze manier kunnen kinderen de wielersport ontdekken en Daags na de Tour op unieke wijze beleven. De oudste lichting – van elf en twaalf jaar – maakt zelfs twee rondjes over het parcours.”

Huldiging op erepodium
Hermans gaat verder: “Natuurlijk mag ook een huldiging op het erepodium niet ontbreken. En misschien hebben de winnaars geluk en kunnen ze de profs – die ’s avonds traditiegetrouw bij ons rijden – achter de schermen ontmoeten. Sowieso gaan ze niet met lege handen naar huis: alle deelnemende kinderen krijgen een t-shirt en voor de winnaars ligt een prijs klaar.

Dikke Banden Race
Daags na de Tour organiseert de Ready2Race Dikke Banden Race in samenwerking met Team Visma | Lease a Bike. Op het afgesloten parcours waar ’s avonds de profrenners aan de start staan, maken ook de kinderen hun ronde(s). De afstand varieert per leeftijd; 5- en 6-jarigen rijden 800 meter. Wie 7,8,9 of 10 is rijdt één rondje. En 11- en 12-jarigen rijden twee rondes over het Daags na de Tour parcours. 

Gratis deelname
Deelname is gratis en plezier en veiligheid staan voorop. Iedereen neemt deel in zijn eigen leeftijdsklasse op een eigen ‘dikke banden’ fiets. Denk dan aan een gewone fiets, mountainbike of crossfiets. Racefietsen, e-bikes en fat-bikes zijn uitgesloten van deelname. De organisatie controleert de fiets en zorgt ervoor dat elke deelnemer in het bezit komt van een t-shirt en, mochten ze deze zelf niet hebben, een helm. Vragen over deelname, mail dan naar j.peters@daagsnadetour.nl of bel 06-14165424. Inschrijven kan via www.daagsnadetour.nl/dndt-2024/dikke-banden-race/

Snel inschrijven
Voorzitter Pierre Hermans benadrukt wel dat de kinderen snel moeten zijn. “In verband met de veiligheid is er een maximum gesteld aan het aantal deelnemers per leeftijdscategorie. Wil je absoluut over het Daags na de Tour parcours racen als een echte prof, schrijf je dan dus direct in, want vol is vol.”

Bakfietsen
Op www.daagsnadetour.nl lees je alles over de aanstaande editie van Daags na de Tour. Je kunt je hier ook nog steeds inschrijven voor de bakfietsen-ronde voorafgaand aan de reclamekaravaan. “Het belooft weer een prachtige editie te worden”, besluit Hermans. 

Foto’s Ready2Race Team Visma | Lease a Bike

Terug naar nieuwsoverzicht