Ready2Race Dikke Banden Race tijdens Daags na de Tour

Kinderen in de leeftijd van vijf tot en met twaalf jaar kunnen deelnemen aan Daags na de Tour tijdens Ready2Race Dikke Banden Race op maandagmiddag 22 juli 2024. Vanaf 14.15 uur strijden de kinderen in vier verschillende leeftijdscategorieën voor de winst. De dikke banden race vervangt de skeelerwedstrijd. Op deze manier kunnen kinderen de wielersport ontdekken en Daags na de Tour op unieke wijze beleven.

Dikke Banden Race
Daags na de Tour organiseert de Ready2Race Dikke Banden Race in samenwerking met Team Visma | Lease a Bike. Op het afgesloten parcours waar ’s avonds de profrenners aan de start staan, maken ook de kinderen hun ronde(s). De afstand varieert per leeftijd; 5- en 6-jarigen rijden 800 meter. Wie 7,8,9 of 10 is rijdt één rondje. En 11- en 12-jarigen rijden twee rondes over het Daags na de Tour parcours. De winnaars worden na afloop gehuldigd op het erepodium.

Gratis deelname
Deelname is gratis en plezier en veiligheid staan voorop. Iedereen neemt deel in zijn eigen leeftijdsklasse op een eigen ‘dikke banden’ fiets. Denk dan aan een gewone fiets, mountainbike of crossfiets. Racefietsen, e-bikes en fat-bikes zijn uitgesloten van deelname. De organisatie controleert de fiets en zorgt ervoor dat elke deelnemer in het bezit komt van een t-shirt en, mochten ze deze zelf niet hebben, een helm. Vragen over deelname, mail dan naar j.peters@daagsnadetour.nl of bel 06-14165424.

Programma
Daags na de Tour verzorgt de Ready2 Race Dikke Banden Race voor jongens en meisjes van vijf tot en met twaalf jaar.

  • 14.15 uur: 5 & 6 jaar – start bij Jumbo, finish Spoorstraat - rit van 800 meter.
  • 14.30 uur: 7 & 8 jaar – start & finish Spoorstraat - 1 ronde over parcours.
  • 14.40 uur: 9 & 10 jaar – start & finish Spoorstraat – 1 ronde over het parcours.
  • 14.50 uur: 11 & 12 jaar – start & finish Spoorstraat – 2 rondes over het parcours.

Na afloop van alle wedstrijden volgt de huldiging van de winnaars op het erepodium van Daags na de Tour.

Spelregels

  • Meld je vooraf aan via het onderstaande inschrijfformulier of middels een mailtje naar j.peters@daagsnadetour.nl. Bij vragen bel Jan Peters op 06-14165424.
  • Alles gaat officieel via de KNWU regels en KNWU juryleden.

  • Kinderen mogen alleen meedoen op gewone (stads) fietsen, mountainbikes of crossfietsen, racefietsen, elektrische fietsen en fat-bikes zijn niet toegestaan.

  • Een eigen valhelm heeft de voorkeur voor de veiligheid, eventueel stelt de organisatie helmen ter beschikking zolang de voorraad strekt. Ook voor T-shirts en rugnummers wordt gezorgd. 

  • De organisatie is niet verantwoordelijk voor eventuele vermissingen van fietsen en kledingstukken.  

  • Per wedstrijd is wel een maximum gesteld aan het aantal deelnemer/sters. Schrijf je dus zo snel mogelijk in, want vol = vol. 

INSCHRIJVEN - DIKKE BANDEN RACE VOOR KINDEREN VAN 5 T/M 12 JAAR

Gegevens ouders/verzorgers

Gegevens kind

Dikke Banden Race
Dikke Banden Race
Dikke Banden Race
Dikke Banden Race